Kinderopvang Het Appeltje in Schilde
Volledig scherm
Kinderopvang Het Appeltje in Schilde © emz

Werking kinderopvang wordt aangepast om plaatstekort op te lossen

SchildeSchilde wijzigt vanaf 1 juni de werking van Het Appeltje en ‘t Wezelke, de twee gemeentelijke kinderdagverblijven voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De prijs wordt bepaald op basis van inkomen, ouders moeten niet meer wekelijks reserveren en de opvangplaatsen zullen efficiënter ingevuld worden. 

 1. Griet (26) en Timon (29) geven toevallige ontmoetingen een duwtje in de rug: “We missen spontaan nieuwe mensen leren kennen”
  ANTWERPEN/GENT

  Griet (26) en Timon (29) geven toevallige ontmoetin­gen een duwtje in de rug: “We missen spontaan nieuwe mensen leren kennen”

  Het concept ‘ik, jij, wij(n)’ van de twee Gentse vrienden Griet Priem (26) en Timon Van De Voorde (29) komt voor het eerst naar Antwerpen. Twee onbekenden kopen elk een halve fles wijn - voor de gezelligheid - en worden aan elkaar gekoppeld voor een leuke ontmoeting met een glas. “We missen het om op café te gaan en aan de praat te geraken met iemand aan de toog, of om iemand te leren kennen op een feestje.”
 2. Vaccinatiecentrum Voorkempen roept op enkel gele signalisatieborden te volgen: “Schakel gps uit in centrum Oostmalle”
  Malle/Zoersel/Zandhoven/Brecht/Schilde/Wijnegem

  Vaccinatie­cen­trum Voorkempen roept op enkel gele signalisa­tie­bor­den te volgen: “Schakel gps uit in centrum Oostmalle”

  Aan het vaccinatiecentrum van Eerstelijnszone Voorkempen in het Provinciaal Vormingscentrum Malle zijn de nodige verkeersmaatregelen genomen om het verkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen. Al merkt het vaccinatiecentrum dat die - dikwijls onbewust - niet nageleefd worden. Daarom vraagt de eerstelijnszone dat iedereen de gele signalisatieborden volgt en de verkeersborden respecteert.
 1. Antwerps koppel wil imago van rijst opkrikken met webshop: “Rijst koken in een plastic zakje? Heiligschennis”
  ANTWERPEN

  Antwerps koppel wil imago van rijst opkrikken met webshop: “Rijst koken in een plastic zakje? Heilig­schen­nis”

  Toen Babak Khazaeli (33) zijn kersverse vriendin Annemie Struyf (29) - niet díe Annemie Struyf - net leerde kennen was hij in shock dat ze rijst kookte in een plastic zakje. Jaren later lanceert het Antwerps koppel de webshop ‘RiceMeUp’ om rijst weer hip te maken. “Van de klassieke basmati tot Perzichse smoky- en zwarte biorijst en alles wat goed oogt en lekker ruikt.”
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw