Wim Opbrouck brengt op 23 april met 'Ik ben de walvis' een moderne parabel in Werf 44
Volledig scherm
Wim Opbrouck brengt op 23 april met 'Ik ben de walvis' een moderne parabel in Werf 44 © Thomas Sweertvaegher

Werf 44 strikt wervelende namen voor nieuw cultuurseizoen

SchildeDoor corona vielen de twee vorige culturele seizoenen zo goed als in het water. Al gaat Werf 44 op de Schoolstraat in Schilde haar schade in het seizoen 2021-2022 ruimschoots inhalen. Van een monoloog door Marleen Merckx tot een grappige gidsbeurt in het Schildehof door Begijn Lebleu: het gemeenschapscentrum pakt uit met een uitgebreid en bijzonder gevarieerd aanbod. 

 1. Amerikaanse punkband Rise Against eerste nieuwe naam voor OLT Rivierenhof 2022
  ANTWERPEN

  Amerikaan­se punkband Rise Against eerste nieuwe naam voor OLT Rivieren­hof 2022

  Zomerfestival OLT Rivierenhof kondigde nog maar net met trots aan dat zestigduizend muziekliefhebbers de weg vonden naar het openluchttheater afgelopen zomer of ze pakt al uit met een eerste naam voor de editie 2022. En niet zomaar een naam. Met de Amerikaanse punkband Rise Against - goed voor meer dan een miljard (!) streams - lijkt OLT terug de internationale kaart te trekken, wat de afgelopen twee zomers quasi onmogelijk was om evidente redenen.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?