De Laarse Beek in Brasschaat op 27 april 2020
Volledig scherm
De Laarse Beek in Brasschaat op 27 april 2020 © Provincie Antwerpen

Water pompen uit tien stroomgebieden in provincie Antwerpen tijdelijk verboden wegens kritisch laag waterpeil

Wegens de aanhoudende droogte heeft gouverneur Cathy Berckx door middel van politiebesluit een captatieverbod voor tien ecologisch kwetsbare stroomgebieden in de provincie Antwerpen afgekondigd. Het waterpeil is kritisch laag. Het verbod is nodig om het (grond)watersysteem en de valleigebieden die zeer gevoelig zijn voor de gevolgen van droogte te kunnen beschermen. 

 1. Reuzegommer voor de rechter na dronken geweld in Leuvense pitabar: “Neus gebroken en dan gevlucht als laffe hond”
  PREMIUM
  Leuven

  Reuzegom­mer voor de rechter na dronken geweld in Leuvense pitabar: “Neus gebroken en dan gevlucht als laffe hond”

  Een vuistslag in een Leuvense pitabar na een nachtje stappen kan J.V. uit Brasschaat duur komen te staan in de strafrechtbank. De Antwerpenaar, die tevens lid was van de beruchte studentenclub Reuzegom, herinnert zich naar eigen zeggen niets meer van de dronken avond twee jaar geleden. Na de feiten, waarbij hij de neus van het slachtoffer brak, ging hij ervandoor. “Als een laffe hond”, voegde de burgerlijke partij daar fijntjes aan toe.
 2. Politie controleert bussen van De Lijn : slechts één boete voor niet-dragen van mondmasker
  Brecht, Malle, Zoersel, Schilde

  Politie contro­leert bussen van De Lijn : slechts één boete voor niet-dra­gen van mondmasker

  De politiezone Voorkempen heeft maandagnamiddag tientallen bussen van De Lijn gecontroleerd om te kijken of alle reizigers de coronamaatregelen wel respecteerden. “We moeten de reizigers een pluim geven want we hebben slechts één reiziger moeten beboeten. Hij moest 250 euro betalen omdat hij geen mondmasker droeg”, klinkt het bij de politie. “We hopen dat iedereen dat ook effectief kan volhouden.”