JH Pagode
Volledig scherm
JH Pagode © emz

Voor het eerst ‘Nacht van de Jeugdbeweging’ in jeugdhuis Pagode

SchildeDe jongeren vieren vrijdag de ‘Dag van de Jeugdbeweging’. Je kan in Schilde ‘s morgens genieten van een gratis ontbijt in ‘t Parkske. De festiviteiten worden ‘s avonds voortgezet in Jeugdhuis Pagode, dat voor de eerste keer de ‘Nacht van de Jeugdbeweging’ organiseert. 

  1. Gemeente, politie en horeca-uitbaters grijpen in na overlast in uitgaansbuurt Malle: “Drukte voorbije weken vooral door bussen uit Turnhout”
    PREMIUM
    Malle/Turnhout

    Gemeente, politie en horeca-uitbaters grijpen in na overlast in uitgaans­buurt Malle: “Drukte voorbije weken vooral door bussen uit Turnhout”

    De voorbije weken waren er regelmatig klachten over overlast in de uitgaansbuurt van Malle en dan vooral rond de cafés The Missing Link en 't Hofke. Buurtbewoners klaagden vooral over lawaaioverlast, vandalisme en achtergelaten vuil. Het vuil en achtergelaten glas zou dan voornamelijk weer van de nachtwinkel afkomstig zijn. Politie, gemeente en horeca-uitbaters gaan nu samen ingrijpen. “Maar we gaan bij de gouverneur ook aandringen op uniforme regels, want nu was het extreem druk door jongeren die met de bus vanuit Turnhout tot hier kwamen”, zegt burgemeester Harry Hendrickx (DBM).