Fruitteler Gunter Roes verkoopt in zijn winkel 'Appelen Roes' in Zoersel appelen, peren en kersen uit zijn boomgaard in Oud-Turnhout.
Volledig scherm
PREMIUM
Fruitteler Gunter Roes verkoopt in zijn winkel 'Appelen Roes' in Zoersel appelen, peren en kersen uit zijn boomgaard in Oud-Turnhout. © Klaas De Scheirder

Van appelsap tot tripel met hop uit eigen tuin: trappen langsheen fort en hof

Deze zomer biedt de uitgelezen kans om de toerist uit te hangen in eigen streek. En hoe kan dat beter dan op de fiets? Daarom stippelden we een reeks van vijf tochten uit met haltes bij lokaal lekkers van de korte keten. Iedere toer passeert langs natuurparels en cultuurhistorisch erfgoed uit de regio. De eerste week trapten we langs de Westmalse paters en Zoerselse boeren om te proeven wat die te bieden hebben. Twee weken geleden trokken we op een kastelentoer in Malle voor een flesje citroenjenever en een stukje puur rundvlees. Op de derde tocht genoten we braambessen, hoeve-ijs en gin op basis van aardbei, tomaat en paprika tussen de boerenvelden van Brecht, Hoogstraten en Wuustwezel. Deze week fietsen we 27 kilometer langsheen fort, park, hof en bos in Schilde, Ranst en Zoersel. En die groene omgeving heeft heel wat te bieden: van een fruitige appel en hoppige tripel tot een rode biet en een verfrissend hoeve-ijsje.