Alle medewerkers van Lokale Politie Voorkempen kwamen in Werf 44 kijken naar het theaterstuk 'Fractie van een seconde'. V.l.n.r.: Geert Smet (korpschef), Rudy Claeys (acteur), Stef Vanlee (spoedverpleegkundige-acteur) en Dirk Bauwens (burgemeester van Schilde)
Volledig scherm
Alle medewerkers van Lokale Politie Voorkempen kwamen in Werf 44 kijken naar het theaterstuk 'Fractie van een seconde'. V.l.n.r.: Geert Smet (korpschef), Rudy Claeys (acteur), Stef Vanlee (spoedverpleegkundige-acteur) en Dirk Bauwens (burgemeester van Schilde) © Politiezone Voorkempen

Theatervoorstelling wijst ook politie op gevaren in verkeer

SchildeStef Vanlee en Rudy Claeys mochten hun theatervoorstelling ‘Fractie van een seconde’ vorige week maandag en deze maandag voor een bijzonder publiek spelen. Alle medewerkers van Lokale Politie Voorkempen kwamen naar het gemeenschapscentrum Werf 44 in Schilde afgezakt voor het toneelstuk, dat de toeschouwers met de nodige emotie en humor bewustmaakt van wat er allemaal fout kan gaan in het verkeer. 

 1. Gemeenteraad in Zoersel uitzonderlijk vlot afgehandeld: applaus weerklinkt in raadszaal
  Zoersel

  Gemeente­raad in Zoersel uitzonder­lijk vlot afgehan­deld: applaus weerklinkt in raadszaal

  De gemeenteraad van Zoersel staat vooral bekend voor haar lange zittingen. Denk maar aan de recordzitting in december 2019 tot kwart na vier ‘s nachts of andere ettelijke raden tot na middernacht. Al was de afgelopen bijeenkomst van dinsdagavond een pak sneller afgerond. Ondanks enkele pittige debatten over de stand van zaken van de plannen voor nieuw intergemeentelijk zwembad en het advies aan de Vlaamse regering met betrekking tot het stikstofakkoord was de agenda van zowel de gemeenteraad als de raad voor maatschappelijk welzijn enkele minuten vóór 22 uur volledig behandeld. In iets minder dan twee uur dus. De raadsleden en het publiek vonden die prestatie toch wel een applaus waard.
 2. Tien jaar cultuur-educatieve vrijhaven Stormkop: “Iedereen doet hier zijn eigen afwas, ook de ministers die hier over de vloer komen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Tien jaar cul­tuur-educatieve vrijhaven Stormkop: “Iedereen doet hier zijn eigen afwas, ook de ministers die hier over de vloer komen”

  Een niet-vrijblijvende culturele vrijhaven. Zo noemt de educatieve werking Stormkop op het Eilandje zichzelf. Al tien jaar organiseert Stormkop kampen en workshops voor kinderen en tieners. Daarnaast zet het in op culturele activiteiten zoals concerten en wereldkeuken en brengt mee het maritiem erfgoed van de omgeving onder de aandacht. “Iedereen is welkom in onze minimaatschappij, van kansarme jongeren tot BV’s die hier komen eten, maar ze moeten er zelf ook wat voor doen om ze draaiende te houden.”
 1. Toneelhuis Antwerpen gered, theaterwerking krijgt alsnóg subsidies van Vlaanderen na negatief advies: “We kunnen onze werking garanderen maar zullen plannen grondig moeten herzien”
  ANTWERPEN

  Toneelhuis Antwerpen gered, theaterwer­king krijgt alsnóg subsidies van Vlaanderen na negatief advies: “We kunnen onze werking garanderen maar zullen plannen grondig moeten herzien”

  De werking Toneelhuis achter de befaamde Bourlaschouwburg in Antwerpen is dan toch gered. De theaterwerking kreeg een negatief advies en dreigde geen Vlaamse subsidies meer te krijgen tot minstens 2027. Vandaag werd in Brussel beslist dat Toneelhuis alsnóg subsidies krijgt tot dan. Wel gaat het ‘maar’ om 2,6 miljoen euro per jaar, in plaats van de gevraagde 3,5 miljoen. “Daarmee kunnen we onze werking verzekeren maar we zullen onze plannen en budget wel grondig moeten herzien.”
 2. Technotronic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaambordje: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Technotro­nic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaam­bord­je: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”

  Het Nederlandse streetart-gezelschap Kamp Seedorf streek eerder al neer om levensgrote Eddy Wally’s en Jean-Pierre Van Rossems achter te laten in hun geboortedorpen. In Antwerpen brengen de kunstenaars een ode aan Manuela Kamosi in de vorm van een plaatsnaambordje. De Antwerpse Kamosi zong dertig jaar geleden monsterhit ‘Pump Up The Jam’ van Technotronic in maar was “niet mooi genoeg” om op de hoes of in de clip te verschijnen. “Een onderwerp dat écht iets is voor Kamp Seedorf.”