Met de voeten in het zand genieten van een drankje: het kan in zomerbar ‘360 Beach’.
Volledig scherm
Met de voeten in het zand genieten van een drankje: het kan in zomerbar ‘360 Beach’. © Klaas De Scheirder

Succesvol openingsweekend voor gloednieuwe strandbar ‘360 Beach’

SchildeZomerbar ‘360 Beach’ aan Schilmart heeft er een succesvol openingsweekend op zitten. Hoogtepunt was de uitzending van het EK voetbal, waar het maximum van 400 supporters naartoe kwam. “Sommigen probeerden zelfs langs achter binnen te dringen.”

 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 2. Jongeren uit Voorkempen laten zich massaal vaccineren: 88,3 % van 18- tot 19-jarigen kiest voor prik
  Wijnegem/Schilde/Brecht/Malle/Zoersel/Zandhoven

  Jongeren uit Voorkempen laten zich massaal vaccineren: 88,3 % van 18- tot 19-jarigen kiest voor prik

  De vaccinatiecampagne schrijdt voort. In de Eerstelijnszone Voorkempen (Wijnegem, Schilde, Brecht, Malle, Zoersel, Zandhoven) zien de cijfers er rooskleurig uit. Bij de 20- tot 29-jarigen is de vaccinatiegraad 86,9 procent, bij de 18- tot 19-jarigen zelfs 88,3 procent. “Globaal zien we een grote vaccinatiebereidheid in vaccinatiecentrum Voorkempen”, aldus Pieter Poriau, coördinator van het vaccinatiecentrum in het Provinciaal Vormingscentrum Malle in Oostmalle.