Themabeeld - voetbalclub KSK 's-Gravenwezel-Schilde op de site Rozenhoek
Volledig scherm
Themabeeld - voetbalclub KSK 's-Gravenwezel-Schilde op de site Rozenhoek © emz

Sportverenigingen in Schilde kunnen tot 12.500 euro subsidie krijgen voor infrastructuurwerken

SchildeIn Schilde kunnen sportverenigingen voortaan een subsidie aanvragen voor infrastructuurwerken. De gemeente vergoedt maximaal vijftig procent van de kosten met een maximum van 12.500 euro per dossier. Dat heeft de gemeenteraad op maandag 18 januari beslist. 

 1. GroenRand reikt groene duim uit aan Natuurpunt voor hun aankoop- en natuurbeheermodel
  Ranst/Schilde/Brecht/Schoten/Brasschaat/Kapellen/Stabroek

  GroenRand reikt groene duim uit aan Natuurpunt voor hun aankoop- en natuurbe­heer­mo­del

  Ieder jaar reikt de milieuvereniging GroenRand een groene duim uit aan vrijwilligers die zich inzetten voor de natuur. Deze keer was deze blijk van waardering weggelegd voor John Maes en Johan Neegers, vanwege het respectievelijk aankoopbeleid en natuurbeheermodel van hun natuurpuntafdelingen. De uitreiking gebeurde vrijdag aan het kruispunt van de Antitankgracht en het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten op de grens van Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht) en Schoten.
 2. Woningprijzen in Kapellen en Zoersel schieten de hoogte in, Schilde blijft het duurst in hele provincie
  PREMIUM
  Stabroek/Kapellen/Schoten/Schilde/Zoersel/Malle

  Woningprij­zen in Kapellen en Zoersel schieten de hoogte in, Schilde blijft het duurst in hele provincie

  De gemiddelde woningprijs in Kapellen is in 2020 met maar liefst 17 procent gestegen tegenover de gemiddelde prijs in 2019. Ook de prijzen in Schoten, Zoersel en Malle zijn met een stijging van meer dan 18 procent in de afgelopen vijf jaar aan een felle opmars bezig. Al blijft Schilde met een gemiddelde woningprijs van 496.961 euro koploper in de hele provincie. Dat blijkt uit cijfers van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat vzw.
 1. Brugse politie legt lockdown­feest met 28 personen, waaronder 7 minderjarigen, stil in hotel: “Mogelijk overgaan tot tijdelijke sluiting”
  Brugge

  Brugse politie legt lockdown­feest met 28 personen, waaronder 7 minderjari­gen, stil in hotel: “Mogelijk overgaan tot tijdelijke sluiting”

  De Brugse politie heeft vrijdagnacht een lockdownfeest met liefst 28 personen stilgelegd in hotel ‘t Koffieboontje. Volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is het niet de eerste keer dat de coronaregels er met de voeten worden getreden. “Ik overweeg een tijdelijke sluiting”, zegt hij. De hoteluitbater zegt intussen z'n volledige medewerking te verlenen.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan