Alex Dingemans (links) en Max Hamm (rechts recycleren kunststofafval tot rijplaten en paletten
Volledig scherm
Alex Dingemans (links) en Max Hamm (rechts recycleren kunststofafval tot rijplaten en paletten © Alex Dingemans

Schildenaar (20) recycleert samen met Nederlandse kotgenoot kunststofafval tot palletten en rijplaten

Alex Dingemans (20) uit Schilde en de Nederlandse Max Hamm (20) recycleren gebruikt kunststof tot nieuwe producten als rijplaten en palletten. Het bedrijf ‘KZN’ van de twee studenten aan de Nyenrode Business University is gevestigd bij Max’ vader in Beek (Nederland). “Eigenlijk is zaagafval van glas versterkt polypropeen geen afval, maar een waardevolle grondstof”, zeggen de twee jonge ondernemers.

  1. De coronacijfers in Schilde van donderdag 15 oktober

    De coronacij­fers in Schilde van donderdag 15 oktober

    In Schilde zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 95 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Schilde komt dat getal nu op 478 te liggen. Schilde heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Brasschaatse hockeyclub mag ondanks code oranje voor sport blijven spelen: “Wel met een bang hartje”

    Brasschaat­se hockeyclub mag ondanks code oranje voor sport blijven spelen: “Wel met een bang hartje”

    Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft aangekondigd dat de sportwereld vanaf woensdag overschakelt op code oranje. Dat betekent dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand beweerd kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden wordt. Hockeyclub KHC Dragons in Brasschaat kan op haar outdoor kunstgrasvelden voorlopig blijven doorspelen. “Dat is met een bang hartje: we weten niet hoelang dit nog mag duren”, zegt clubvoorzitter Renaud Stiers (49).