Bram en Hansbert Vanhove uit Ekeren komen een radiator en een ijskast binnenbrengen
Volledig scherm
Bram en Hansbert Vanhove uit Ekeren komen een radiator en een ijskast binnenbrengen © emz

Schilde solidair: inzamelactie van elektrotoestellen gestart voor slachtoffers watersnood in Rochefort

SchildeVerschillende hulpacties worden op poten gezet voor gebieden getroffen door de overstromingen in ons land. Schilde doet dat voor de stad Rochefort in de provincie Namen. Burgers kunnen sinds maandagmiddag elektrotoestellen binnenbrengen in Den Bieshof aan het Kerkplein. “Ter plaatse hulp gaan bieden is wat moeilijk, maar door deze oven en broodrooster te schenken, kan ik alsnog mijn steentje bijdragen”, vertelt Helga Van Uffelen (50) uit Zoersel. 

 1. 19 beklaagden lenen bankkaart en pincode uit aan phishingbende en zien bijna 200.000 euro via hun rekening versluisd worden: “We zijn naïef geweest”
  Blankenberge/Antwerpen

  19 beklaagden lenen bankkaart en pincode uit aan phishing­ben­de en zien bijna 200.000 euro via hun rekening versluisd worden: “We zijn naïef geweest”

  19 zogenaamde ‘money mules’ of ‘geldezels’ hebben zich voor de rechter moeten verantwoorden, omdat ze hun bankkaart en pincode hebben uitgeleend aan een phishingbende. Via hun rekening werd in totaal bijna 200.000 euro witgewassen. Onder de beklaagden ook een vader en zoon uit Blankenberge en moeder en dochter uit Antwerpen. “Ze is in haar wanhoop op het voorstel van de bende ingegaan”, stelde de advocate van de moeder.
 2. Vzw ArmenTeKort organiseert zomerfeest met infosessie: “Want we kunnen nog veel vrijwilligers gebruiken”
  ANTWERPEN

  Vzw ArmenTe­Kort organi­seert zomerfeest met infosessie: “Want we kunnen nog veel vrijwilli­gers gebruiken”

  De vzw ArmenTeKort, dat zich inzet voor kansarmen, organiseert een groot zomerfeest om alle vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Bovendien wordt er een infosessie gegeven voor mensen die de organisatie nog niet (goed) kennen. “Want de nasleep van de coronacrisis heeft nog steeds een grote impact op mensen in kansarmoede en er is nog veel werk aan de winkel.”