Bram en Hansbert Vanhove uit Ekeren komen een radiator en een ijskast binnenbrengen
Volledig scherm
Bram en Hansbert Vanhove uit Ekeren komen een radiator en een ijskast binnenbrengen © emz

Schilde solidair: inzamelactie van elektrotoestellen gestart voor slachtoffers watersnood in Rochefort

SchildeVerschillende hulpacties worden op poten gezet voor gebieden getroffen door de overstromingen in ons land. Schilde doet dat voor de stad Rochefort in de provincie Namen. Burgers kunnen sinds maandagmiddag elektrotoestellen binnenbrengen in Den Bieshof aan het Kerkplein. “Ter plaatse hulp gaan bieden is wat moeilijk, maar door deze oven en broodrooster te schenken, kan ik alsnog mijn steentje bijdragen”, vertelt Helga Van Uffelen (50) uit Zoersel. 

 1. Zwembadoplichter opgepakt na ‘uitstap' in Genk
  Schoten/Schilde/Antwerpen/Genk

  Zwembadop­lich­ter opgepakt na ‘uitstap' in Genk

  De vermeende ‘zwembadoplichter’ Petrus Leistra zit in de cel. Hij zou afgelopen weekend opgepakt zijn in Genk, zo schrijft GVA. De vijftiger werd begin dit jaar nog veroordeeld tot één jaar cel wegens oplichting, fraude en witwassen in een ander dossier, maar wordt ook beschouwd als de spilfiguur in het dossier van Whoppa Pool, waarbij mensen zwembaden bestelden en grotendeels betaalden, maar die werden nooit geplaatst.
 2. REPORTAGE. Op kroegentocht in ... café Pelikaan: “Sterke drank werd verstopt onder de trap”
  PREMIUM
  Antwerpen

  REPORTAGE. Op kroegen­tocht in ... café Pelikaan: “Sterke drank werd verstopt onder de trap”

  In oktober en november gaat Het Laatste Nieuws elke zaterdag op kroegentocht: samen met stadsgids Tanguy Ottomer bezoeken we de zes meest memorabele bruine kroegen van ‘t stad, en vertellen we de verhalen die er aan de toog verteld worden. Het doel van al die toogpraat? Bruine kroegen laten erkennen als cultureel erfgoed, want deze cafés ademen geschiedenis. En een kroegentocht is natuurlijk ook heel plezant. Deze week: café Pelikaan. “Als de vaste klanten ziek zijn, sturen we al eens een kaartje.”