Themabeeld - nieuwjaarszingen
Volledig scherm
Themabeeld - nieuwjaarszingen © Ton Wiggenraad

Schilde geeft groen licht voor nieuwjaarszingen, maar met mondmasker en zonder drank- of eetstandjes

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Nieuwjaarszingen in Zoersel mag, behalve in handelskern van Sint-Antonius
  Zoersel

  Nieuwjaars­zin­gen in Zoersel mag, behalve in handels­kern van Sint-Antonius

  Het lokaal bestuur van Zoersel heeft het licht op groen gezet voor het nieuwjaarszingen op 31 december. Al wil de gemeente een massatoeloop in het dorp van Sint-Antonius vermijden door het te verbieden in de Handelslei, Kapellei en Zoerselsteenweg. Elders mag het wel, maar de zangers en begeleiders moeten steeds een mondmasker dragen. Verder is het niet toegestaan drank of eten uit te delen dat bedoeld is om ter plaatse te consumeren.