De personeelsleden van Sint-Lodewijk in de kapel, waar ze vandaag afscheid namen van 'Mijnheer François, over wie ze zich ontfermden alsof hij familie was
Volledig scherm
PREMIUM
De personeelsleden van Sint-Lodewijk in de kapel, waar ze vandaag afscheid namen van 'Mijnheer François, over wie ze zich ontfermden alsof hij familie was © emz

PORTRET. Na 58 jaar neemt woonzorgcentrum afscheid van langs verblijvende bewoner ‘Mijnheer François’: “Hij stelde zich ten dienste van wie hem omringde”

SchildeAltijd goedgezind, begaan met iedereen en ontzettend geliefd. Zo omschrijft Sint-Lodewijk in ‘s-Gravenwezel (Schilde) hun bijzondere bewoner François Branquart. Na een verblijf van 58 jaar is de man met een beperking vorige week op 88-jarige leeftijd overleden. Het personeel van Sint-Lodewijk nam donderdag in de kapel afscheid van ‘Mijnheer François’, over wie ze zich als familie ontfermden. “Hij was zo graag gezien dat hij nog in vele harten zal voortleven”, aldus directeur Chris Janssens. 

 1. 17-jarige jongen wordt zomaar tanden uitgeklopt op Chirofuif: “Geweld in het uitgaansleven is blijkbaar normaal geworden”
  Malle/Brecht

  17-jarige jongen wordt zomaar tanden uitgeklopt op Chirofuif: “Geweld in het uitgaansle­ven is blijkbaar normaal geworden”

  “Onze zoon kan lange tijd alleen maar sapjes en vloeibaar eten binnenkrijgen. Maar ook mentaal draagt hij de gevolgen”, zuchten de ouders van een 17-jarige jongen uit Malle. Op een Chirofuif in Malle kreeg hij zonder aanleiding een loeiharde klap in zijn gezicht. “Onze kinderen zouden toch onbezonnen moeten kunnen feesten?”, zijn de ouders ten einde raad. “Het is wekelijkse kost geworden dat onze politiediensten worden opgeroepen”, erkent de burgemeester.
 2. Afzwaaiende juf Veerle overladen met gedichten en bloemen
  Schilde

  Afzwaaien­de juf Veerle overladen met gedichten en bloemen

  Na veertig jaar heeft de Wonderwijzer in Schilde vrijdag afscheid genomen van Veerle Van Den Kinschot (61). De vaste waarde in het derde leerjaar gaf ‘s namiddags nog enkele leuke lesjes aan haar klassen van de laatste drie schooljaren. Daarna mocht ze plaatsnemen op een troon op de speelplaats, waar ze in gezelschap van haar familie overspoeld werd met gedichten, bloemen en andere knutselwerkjes. Tot slot zongen alle leerlingen nog een lied voor hun geliefde juffrouw.