Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © PZ Voorkempen

Politiepost in Schilde week gesloten door preventieve quarantaine van personeel na clusterbesmetting

 1. Tarte tatins van Filip Peeters en zijn gezin voortaan élke week te verkrijgen aan Bourla: “Je ziet voldoening bij mensen méteen, dat is wat anders dan een film maken”
  ANTWERPEN

  Tarte tatins van Filip Peeters en zijn gezin voortaan élke week te verkrijgen aan Bourla: “Je ziet voldoening bij mensen méteen, dat is wat anders dan een film maken”

  Van de planken naar de keuken. Voortaan staan acteurskoppel Filip Peeters en An Miller met hun dochters élke zaterdagmiddag aan de Bourlaschouwburg in Antwerpen om hun intussen befaamde tarte tatins te verkopen. “Het is nog wat koffiedik kijken welke van onze voorstellingen kunnen doorgaan de komende tijd, dus is het fijn dat we onze energie hier collectief in kwijt kunnen.”
 2. Poëzieweek 2022 duikt de natuur in: Waar kan je genieten van de leukste gedichten? Wij zochten 6 activiteiten voor je uit in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Poëzieweek 2022 duikt de natuur in: Waar kan je genieten van de leukste gedichten? Wij zochten 6 activitei­ten voor je uit in de provincie Antwerpen

  Vlaanderen en Nederland vieren in 2022 de tiende editie van de Poëzieweek. Overal in het Nederlandse taalgebied organiseren scholen en liefhebbers tal van evenementen die poëzie in de kijker moeten zetten. Het thema van dit jaar is ‘natuur’. Wij selecteerden voor jou alvast 6 epische activiteiten in de provincie Antwerpen om lyrisch van te worden.
 1. Tara Godts (N-VA) vraagt paaltjes in gearceerde zone van invoegstrook op gevaarlijk kruispunt
  Schilde

  Tara Godts (N-VA) vraagt paaltjes in gearceerde zone van invoeg­strook op gevaarlijk kruispunt

  Het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Waterstraat-Raymond Delbekestraat in Schilde vlakbij Zoersel behoort tot de lijst van gevaarlijke kruispunten die het Agentschap voor Wegen en Verkeer eind vorig jaar publiceerde. Tara Godts (N-VA) heeft maandag op de gemeenteraad voorgesteld paaltjes te plaatsen in de gearceerde zone van de invoegstrook waar je vanop de Turnhoutsebaan vanuit Schilde naar de Waterstraat-Raymond Delbekestraat afslaat. “Zo kunnen wagens hierlangs niet meer voorbijsteken of zelfs gewoon rechtdoor rijden.”
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.