Davina Cohen (20) van Tout En Fleurs
Volledig scherm
Davina Cohen (20) van Tout En Fleurs © Benoit De Freine

Ondanks corona doet studente-bloemendesigner goede zaken: “Agenda geboortebloemen zit vol tot september”

De coronacrisis deelt rake klappen uit aan handelaars en ondernemers. Ook de studente-bloemendesigner Davina Cohen (20) van Tout En Fleurs uit Schilde moest zich heruitvinden. “Ik ontwikkelde dozen met een waterreservoir om boeketten naar mijn klanten te verzenden”, vertelt ze. Hoewel evenementen als trouwfeesten wegvielen, bleven andere bestellingen vlot binnenkomen. 

 1. Scholieren bouwen boomhut voor leukemiepatiëntje Arthur (7): “Binnenkort met vriendje erin slapen”
  PREMIUM
  Schilde/Brasschaat

  Scholieren bouwen boomhut voor leukemiepa­tiën­tje Arthur (7): “Binnenkort met vriendje erin slapen”

  Over tien dagen mag Arthur Hofkens uit ‘s-Gravenwezel (Schilde) acht kaarsjes uitblazen. Het grootste verjaardagscadeau uit zijn leven heeft hij alvast gekregen. Scholieren van het GO!Technisch Atheneum Brasschaat hebben voor het leukemiepatiëntje een prachtige boomhut gebouwd in zijn tuin. Met behulp van de leerlingen houtbewerking heeft Make-A-Wish de grote droom van het energiek jongetje vervuld.
 2. Politie geeft Waals koppel financieel duwtje in de rug voor heropstart restaurant na overstromingen
  Zoersel

  Politie geeft Waals koppel financieel duwtje in de rug voor heropstart restaurant na overstro­min­gen

  De Lokale Politie Voorkempen heeft donderdagnamiddag aan de Zoerselse post bij het gemeentehuis een cheque van 1.500 euro overhandigd aan Fabiola (52) en Jose (58) Alegre. Hun Italiaans-Spaans restaurant ‘Alegria’ in het Waalse dorp Trooz aan de Vesder raakte vorige zomer zwaar getroffen door de overstromingen. Het koppel hoopt het etablissement in juni te heropenen. “Zonder alle hulp van de Vlamingen hadden we het wellicht al lang opgegeven”, uit Jose zijn dank.