Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid is maandag gestart met het vernieuwen van een deel van het fietspad op de Turnhoutsebaan ter hoogte van het kruispunt met de Houtlaan richting Wijnegem
Volledig scherm
Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid is maandag gestart met het vernieuwen van een deel van het fietspad op de Turnhoutsebaan ter hoogte van het kruispunt met de Houtlaan richting Wijnegem © emz

Nieuw fietspad voor deel Turnhoutsebaan: betonplaten ruimen plaats voor comfortabel asfalt

Schilde/WijnegemHet fietspad langs de Turnhoutsebaan (N112) in Schilde ter hoogte van het kruispunt met de Houtlaan richting Wijnegem wordt vernieuwd. Over een afstand van ongeveer 400 meter worden de verouderde betonplaten vervangen door comfortabeler asfalt. De werken, die maandag gestart zijn, zullen ongeveer anderhalve maand duren. De verkeershinder blijft beperkt. 

 1. “Een blinde muur van zes meter hoog en 143 vrachtwagens extra per dag”: buurtbewoners ‘Kop van Merksem’ woedend over bouwplannen betoncentrale
  PREMIUM
  Merksem

  “Een blinde muur van zes meter hoog en 143 vrachtwa­gens extra per dag”: buurtbewo­ners ‘Kop van Merksem’ woedend over bouwplan­nen betoncen­tra­le

  “Laat ons samen de droom realiseren langs het oude kanaal!” De bewoners van de wijk Kop van Merksem kregen onlangs een flyer met mooie woorden in de brievenbus. Toch is de betoncentrale die bouwstoffenfirma Dranaco NV wil neerpoten op het bijna 20.000 vierkante meter grote perceel langs het Albertkanaal volgens de buurt allesbehalve een droom. “143 vrachtwagens extra per dag, een blinde muur van zes meter hoog en een omgeleide fietssnelweg. Op welke manier gaat dat onze wijk in godsnaam verbeteren?”
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Op huizenjacht in... het groene Kasterlee: “Wil je een huis met een vergezicht over de velden, kan de prijs stijgen tot 500.000 euro”
  PREMIUM
  Kasterlee

  Op huizen­jacht in... het groene Kasterlee: “Wil je een huis met een vergezicht over de velden, kan de prijs stijgen tot 500.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek? Of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op zoek met een lokale immomakelaar. Deze week in de provincie Antwerpen: Kasterlee. “Een huis in Kasterlee kost meestal tussen de 300.000 euro en de 435.000 euro, maar die prijs kan nog flink oplopen.”