Mieke en haar golden retriever Umabel werden zwaar toegetakeld door twee loslopende staffords. Het incident vormde de aanleiding voor een protocol over agressieve en/of bijtende honden in Schilde.
Volledig scherm
PREMIUM
Mieke en haar golden retriever Umabel werden zwaar toegetakeld door twee loslopende staffords. Het incident vormde de aanleiding voor een protocol over agressieve en/of bijtende honden in Schilde. © RV

Na bijtincident met staffords moet stappenplan gelijkaardige gevallen voorkomen en aanpakken

SchildeDe 73-jarige Mieke Van Hellemond en haar golden retriever Umabel raakten einde maart op de Noorderlaan in Schilde zwaar gehavend door toedoen van twee loslopende Amerikaanse staffordshire terriërs. Omdat de gemeente toen nog geen handvaten had om daarmee om te gaan, moest het lokaal bestuur à la minute maatregelen treffen. Daar komt nu verandering in. De gemeenteraad heeft maandagavond een protocol over agressieve en bijtende honden goedgekeurd. 

 1. Technotronic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaambordje: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Technotro­nic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaam­bord­je: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”

  Het Nederlandse streetart-gezelschap Kamp Seedorf streek eerder al neer om levensgrote Eddy Wally’s en Jean-Pierre Van Rossems achter te laten in hun geboortedorpen. In Antwerpen brengen de kunstenaars een ode aan Manuela Kamosi in de vorm van een plaatsnaambordje. De Antwerpse Kamosi zong dertig jaar geleden monsterhit ‘Pump Up The Jam’ van Technotronic in maar was “niet mooi genoeg” om op de hoes of in de clip te verschijnen. “Een onderwerp dat écht iets is voor Kamp Seedorf.”
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.