Jens en Juanita van de nieuwe delicatessezaak Lornoir by Jens op de Turnhoutsebaan in Schilde
Volledig scherm
Jens en Juanita van de nieuwe delicatessezaak Lornoir by Jens op de Turnhoutsebaan in Schilde © emz

‘Lornoir by Jens’ in Schilde is nieuw paradijs op aarde voor liefhebbers van zoete delicatessen

SchildeDe Turnhoutsebaan in Schilde is weer een handelszaak rijker. Juanita Van Craeynest (29) en Jens Van Bouwel (30) hebben er vrijdag een winkeltje voor ambachtelijke chocolade, confiserie en patisserie geopend. Voor liefhebbers van zoete delicatessen is ‘Lornoir by Jens’ de nieuwe place to be. “We mikken op de meerwaardezoeker”, vertelt Jens. 

 1. ‘Linkse rotonde’ verdwijnt definitief, Open Vld betreurt dat rijrichting Cirkellaan verandert
  PREMIUM
  Schilde

  ‘Linkse rotonde’ verdwijnt definitief, Open Vld betreurt dat rijrich­ting Cirkellaan verandert

  De Cirkellaan in Schilde wordt momenteel heraangelegd. Al was het bestuur het niet eens over de rijrichting van deze straat, die door haar vorm op een linkse rotonde lijkt. Terwijl Open Vld gemengd verkeer en de rijrichting naar links wilde behouden, pleitte de grotere meerderheidspartij N-VA voor een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad langs de buitenkant en bijgevolg een rijrichting naar rechts. De oppositie volgde maandag op de gemeenteraad de visie van N-VA.
 2. Positieve reacties, maar slecht weer grote boeman voor sfeervolle zomerbar 360 Beach
  Schilde

  Positieve reacties, maar slecht weer grote boeman voor sfeervolle zomerbar 360 Beach

  Vier maanden lang was ‘360 Beach’ op Schilmart in Schilde de ‘place to be’ voor een smaakvolle cocktail, een lekkere hap en een heleboel entertainment. Na het slotweekend begin oktober is de trendy zomerbar op het terrein achter Quick en Carrefour helemaal opgeruimd. Het concept werd positief onthaald, al was de zomer vol regen een serieuze spelbreker. “We zijn nog aan het bekijken of we het volgende zomer opnieuw gaan doen”, vertelt Yannick Hellemans (33), zaakvoerder van 360 Events, het bedrijf achter de zomerbar.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.