Deze kerk in Schilde-Bergen gaat vanaf de week van 12 september dienstdoen als vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone Voorkempen
Volledig scherm
Deze kerk in Schilde-Bergen gaat vanaf de week van 12 september dienstdoen als vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone Voorkempen © Felix Rabou

Kerk in Schilde gaat dienstdoen als... vaccinatiecentrum

VoorkempenEen nieuwe vaccinatiecampagne tegen het coronavirus staat voor de deur. De inwoners van de Eerstelijnszone Voorkempen kunnen zich op een bijzondere plek laten inenten, namelijk de Witte Kerk in Schilde-Bergen.

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Zwembadoplichter opgepakt na ‘uitstap' in Genk
  Schoten/Schilde/Antwerpen/Genk

  Zwembadop­lich­ter opgepakt na ‘uitstap' in Genk

  De vermeende ‘zwembadoplichter’ Petrus Leistra zit in de cel. Hij zou afgelopen weekend opgepakt zijn in Genk, zo schrijft GVA. De vijftiger werd begin dit jaar nog veroordeeld tot één jaar cel wegens oplichting, fraude en witwassen in een ander dossier, maar wordt ook beschouwd als de spilfiguur in het dossier van Whoppa Pool, waarbij mensen zwembaden bestelden en grotendeels betaalden, maar die werden nooit geplaatst.
 1. Dan toch nog groot WK-dorp in Antwerpen voor Rode Duivels: “Naar voetbaltermen ongeziene productie om te vieren als nooit tevoren”
  ANTWERPEN

  Dan toch nog groot WK-dorp in Antwerpen voor Rode Duivels: “Naar voetbalter­men ongeziene productie om te vieren als nooit tevoren”

  Hoezo geen animo voor de Rode Duivels en het WK voetbal in Qatar? Dat is buiten festivalorganisatoren Ugur Akkus en Alain Geuns gerekend. Op de valreep zorgt het duo nog voor een groot supportersdorp om de Belgen richting goud te schreeuwen. Scène voor al dat feestgedruis is evenementenhal Waagnatie, zodat slecht weer geen spelbreker kan zijn. “Waarom zou België geen wereldkampioen kunnen spelen? Deze kans mogen we niet laten passeren.”
 2. Zesdejaars volgen twaalf woensdagvoormiddagen les vanuit thuis: “Ik werk efficiënter aan taken dan in klas”
  PREMIUM
  Malle

  Zesdejaars volgen twaalf woensdag­voor­mid­da­gen les vanuit thuis: “Ik werk efficiën­ter aan taken dan in klas”

  Het Sint-Jan Berchmanscollege in Westmalle heeft vele pluspunten gezien in het afstandsonderwijs, dat een tijdlang verplicht was door corona. Zodanig zelfs dat de middelbare school de onderwijsvorm vanaf deze week bij wijze van proefproject wil voortzetten. De zesdejaars volgen gedurende tweemaal zes weken iedere woensdagvoormiddag les van thuis uit. “Het grote voordeel is dat je op verschillende tempo’s kan werken”, aldus Rudy Vandebosch, pedagogisch directeur van de tweede en derde graad.