Sofie Goorden heeft samen met haar zoontje Maurice (8) een herfstblaadjeswandeling bedacht
Volledig scherm
Sofie Goorden heeft samen met haar zoontje Maurice (8) een herfstblaadjeswandeling bedacht © emz

Juf Sofie lanceert samen met zoon zoektocht in park van Schilde: “Mijn favoriet? De ‘blaadjesdouche’”

SchildeIn tijden van corona rest ons niet veel meer dan op wandel gaan. Om die activiteit voor gezinnen leuker te maken, heeft zorgjuf Sofie Goorden (40) samen met haar zoon Maurice (8) een herfstblaadjeszoektocht uitgewerkt in het park van Schilde. “Het is de ideale moment om de natuur in alle schoonheid te ontdekken. Zo zijn we op het idee van een zoektocht gekomen”, vertelt Sofie. 

 1. Gouverneur Berx over volle Sportpaleizen: “Bezoekers moeten nadenken of ze nog wel naar een event willen en organisatoren of het nog wel kan plaatsvinden”
  ANTWERPEN

  Gouverneur Berx over volle Sportpalei­zen: “Bezoekers moeten nadenken of ze nog wel naar een event willen en organisato­ren of het nog wel kan plaatsvin­den”

  “Ik denk dat ik in het Sportpaleis ga opereren.” Een veelzeggende tweet van handchirurg Ilse Degreef van UZ Leuven. Dat de IC-bedden in ziekenhuizen straks volledig vol liggen maar dat de Sportpaleizen van deze wereld wel gewoon kunnen vollopen — 51.000 man komend weekend — kan op weinig begrip rekenen in de zorgsector. Antwerps gouverneur Cathy Berx reageert: “Ik hoop dat mensen met dit in het achterhoofd goed nadenken of ze nog wel naar een evenement willen gaan.”
 2. Discotheek in Westmalle gaat dan toch sneltesten inzetten: “Feesten met mondmasker is niet feesten”
  Malle

  Discotheek in Westmalle gaat dan toch sneltesten inzetten: “Feesten met mondmasker is niet feesten”

  Discotheek The Missing Link in Westmalle gaat vanaf vrijdag sneltesten afnemen bij feestgangers. Als die negatief is, hoeft een mondmasker op de dansvloer niet meer, op voorwaarde dat je ook een Covid Safe Ticket kan voorleggen. “We voorzien vijf extra personeelsleden om alles in goede banen te leiden”, vertelt mede-uitbater Davy Verbaeten. Het naburig Danskafee ‘t Hofke is voorstander van een gezamenlijke teststraat, maar het danscafé mag niet met sneltesten werken.
 1. Duidelijke regels voor brasserie De Vogelenzang: maximaal 110 parkeerplaatsen, geluid beperkt tot 70 decibel
  PREMIUM
  's-Gravenwezel

  Duidelijke regels voor brasserie De Vogelen­zang: maximaal 110 parkeer­plaat­sen, geluid beperkt tot 70 decibel

  De gemeente Schilde schenkt klare wijn voor De Vogelenzang en The Old Birdy, de twee horecazaken van Alain Willems in ‘s-Gravenwezel. Het nieuw gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan regulariseert verschillende illegaal verklaarde constructies, maar stelt tegelijkertijd grenzen. “De voorschriften zijn een antwoord op de geluids- en parkeerproblematiek”, aldus Marian Van Alphen (Open Vld), schepen voor Ruimtelijke Ordening. CD&V en Groen vinden het eerder een “uit de hand gelopen politiek dienstbetoon”.