Op de hoek van de Turnhoutsebaan en De Rest-Albert Van Dyckstraat in Schilde komt weldra Residentie Vendôme bestaande uit 27 appartementen en 4 penthouses
Volledig scherm
Op de hoek van de Turnhoutsebaan en De Rest-Albert Van Dyckstraat in Schilde komt weldra Residentie Vendôme bestaande uit 27 appartementen en 4 penthouses © emz

Jongste gemeenteraadslid van Schilde pleit voor meer betaalbare woningen: “Moeilijk te vinden voor jeugd”

SchildeTara Godts (N-VA) heeft maandag op de gemeenteraad van Schilde gepleit voor meer betaalbare woningen in Schilde. Ze vraagt of het gemeentebestuur daarvoor al in overleg gaat met projectontwikkelaars wanneer die bouwprojecten realiseren. Woonschepen Olivier Verhulst (Open Vld) liet weten dat dat al gebeurt. 

 1. Zebrapad over Turnhoutsebaan ter hoogte van ‘t Parkske op komst
  Schilde

  Zebrapad over Turnhoutse­baan ter hoogte van ‘t Parkske op komst

  Op de gemeenteraad van maandagavond in Schilde pleitte Pieter-Jan Fraussen (Groen) opnieuw voor een zebrapad over de Turnhoutsebaan (N12) ter hoogte van ‘t Parkske aan de Eugeen Dierckxlaan. “Het wordt dringend tijd, want het is daar levensgevaarlijk. Onlangs is iemand van onze partij er nog aangereden”, zei hij. Mobiliteitsschepen Olivier Verhulst (Open Vld) antwoordde dat het Agentschap Wegen en Verkeer op het laatste overleg met de gemeente beloofde daar een zebrapad aan te brengen in augustus van dit jaar.
 2. Politie geeft Waals koppel financieel duwtje in de rug voor heropstart restaurant na overstromingen
  Zoersel

  Politie geeft Waals koppel financieel duwtje in de rug voor heropstart restaurant na overstro­min­gen

  De Lokale Politie Voorkempen heeft donderdagnamiddag aan de Zoerselse post bij het gemeentehuis een cheque van 1.500 euro overhandigd aan Fabiola (52) en Jose (58) Alegre. Hun Italiaans-Spaans restaurant ‘Alegria’ in het Waalse dorp Trooz aan de Vesder raakte vorige zomer zwaar getroffen door de overstromingen. Het koppel hoopt het etablissement in juni te heropenen. “Zonder alle hulp van de Vlamingen hadden we het wellicht al lang opgegeven”, uit Jose zijn dank.