Het Lodewijk De Vochtplein
Volledig scherm
Het Lodewijk De Vochtplein © emz

Inwoners kunnen voorstellen doen om van Lodewijk De Vochtplein bruisendere plek te maken

SchildeDe gemeente Schilde wil van het Lodewijk De Vochtplein aan de kerk van ‘s-Gravenwezel een gezelligere ontmoetingsplaats maken. Inwoners kunnen voorstellen doen hoe het bestuur die missie kan realiseren. 

 1. VIDEO. Jeugdspelers met leukemie geven aftrap bij Beerschot: “Ze kregen steun van beide supportersclans, dat doet deugd”
  Play
  ANTWERPEN

  VIDEO. Jeugdspe­lers met leukemie geven aftrap bij Beerschot: “Ze kregen steun van beide supporters­clans, dat doet deugd”

  Op het veld gaat het sportief bij K Beerschot VA niet zo lekker de laatste tijd maar naast het veld laat de club zijn sportief, groot hart wel nog duidelijk zien. Jeugdspelers Tomas Muyldermans (U21) en Willem-Jan Van Moerzeke (U18) mochten dit weekend de aftrap geven tegen K.V. Mechelen. Tomas overwon recent een zeldzame en complexe vorm van leukemie, Willem-Jan vecht nog steeds tegen exact dezelfde ziekte. “De wandeling over het veld, het balcontact, het moet vermoeiend geweest zijn, dat toont moed.”
 1. Griezels, spoken... en Squid Game-figuren lokken 310 durvers naar Vennebos
  Schilde

  Griezels, spoken... en Squid Ga­me-figuren lokken 310 durvers naar Vennebos

  Het was vrijdagavond weer sidderen en beven aan het Vennebos in Schilde. De leerkrachten van de GO! Basisschool hadden in samenwerking met de heemkundige kring Scilla een halloweenwandeling in elkaar gestoken. Ongeveer 310 deelnemers, onder wie velen akelig verkleed, kwamen mee griezelen. “Superleuk maar toch een beetje eng”, lacht Sam (11) na de geanimeerde tocht in de omgeving van haar eigen school.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.