Restaurant De Vogelzang aan de Wijnegemsesteenweg. Ook de aanbouw is zonder vergunning gezet.
Volledig scherm
Restaurant De Vogelzang aan de Wijnegemsesteenweg. Ook de aanbouw is zonder vergunning gezet. © Klaas De Scheirder

Helft Vogelenzang staat onvergund

SCHILDESlechts de helft van alle constructies die gebruikt worden door restaurant De Vogelenzang aan de Wijnegemsteenweg is vergund. Zo zijn onder meer de parking langs de Broekstraat, de buitenbar, de petanquepiste en overdekte terrassen niet vergund. Dat bracht het bekende 'hier eindigt de beschaving'-restaurant serieus in de problemen. De zaakvoerder van het restaurant wil op korte termijn alle onvergunde zaken regulariseren. Gisteravond werd daarover een overeenkomst bereikt.

 1. Afzwaaiende juf Veerle overladen met gedichten en bloemen
  Schilde

  Afzwaaien­de juf Veerle overladen met gedichten en bloemen

  Na veertig jaar heeft de Wonderwijzer in Schilde vrijdag afscheid genomen van Veerle Van Den Kinschot (61). De vaste waarde in het derde leerjaar gaf ‘s namiddags nog enkele leuke lesjes aan haar klassen van de laatste drie schooljaren. Daarna mocht ze plaatsnemen op een troon op de speelplaats, waar ze in gezelschap van haar familie overspoeld werd met gedichten, bloemen en andere knutselwerkjes. Tot slot zongen alle leerlingen nog een lied voor hun geliefde juffrouw.
 2. Zo VeloVeilig is Schilde: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Schilde

  Zo VeloVeilig is Schilde: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Schilde hebben 57 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.