Activiteit Scilla
Volledig scherm
Activiteit Scilla © scilla

Heemhuis Scilla organiseert gezellige winterwandeling met diner

Het is weer zover. Naar jaarlijkse traditie organiseert Heemhuis Scilla een gezellige winterwandeling met diner. De koks stellen een heerlijk menu samen en tijdens de wandeling worden leuke verhalen verteld.

0 reacties

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Oud-stadsbeiaardier Jo Haazen geëerd door Jan Jambon: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen

  Oud-stadsbei­aar­dier Jo Haazen geëerd door Jan Jambon: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”

  “Ik duizel van wat hij bereikt heeft in zijn leven.” Vlaams minister-president Jan Jambon toonde zich zaterdag tijdens een laudatio voor Jo Haazen (76) erg onder de indruk van de verdienste van de bekende klokkenspeler. Hij sprak de lofrede uit bij de toekenning van de Marnixring Erepenning voor de voormalige stadsbeiaardier van Antwerpen en Mechelen, die nog altijd hoogleraar is aan de Faculteit voor Kunsten van de Staatsuniversiteit in Sint-Petersburg.
 3. Benefiet ‘Muziek voor Sander’ hoopt op volle Koningin Elisabethzaal: “Grootste tegenslag uit ons leven ombuigen tot iets positief”
  Schilde

  Benefiet ‘Muziek voor Sander’ hoopt op volle Koningin Elisabeth­zaal: “Grootste tegenslag uit ons leven ombuigen tot iets positief”

  Na een pauze van negen jaar zetten Manuela Van Herck (54) en Gie Laurijssen (55) uit Schilde nog een keer alles op alles voor de zesde editie van de benefiet ‘Muziek voor Sander’. Het eerste concert van Scala sinds de coronacrisis herdenkt hun zoontje Sander, die op vierjarige leeftijd overleed aan leukemie. De opbrengst gaat integraal naar deLIEving: een speel- en leefruimte voor broers of zussen van kinderkankerpatiënten of kinderen van ouders met kanker in het UZ Gent. “We hopen de 350 overige zitjes in de Koningin Elisabethzaal nog te kunnen vullen”, vertelt Sanders mama.