Otter - themabeeld
Volledig scherm
Otter - themabeeld © EO

GroenRand roept 2021 uit tot ‘jaar van de otter’: “Hét symbool van ecologisch herstel”

Ranst/Schilde/Brecht/Schoten/Brasschaat/Kapellen/StabroekGroenRand roept 2021 uit tot het ‘jaar van de otter’. De natuurvereniging herhaalt zo haar hoop op de definitieve terugkeer van het roofdier in de Voorkempen. “Strikte bescherming, grote aaneengesloten leefgebieden en een breed maatschappelijk draagvlak zullen een cruciale rol spelen”, zegt Dirk Weyler, coördinator van GroenRand.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Think Pink zoekt ‘Anita’s: (ex-)borstkankerpatiënten die loopuitdaging willen aangaan op Antwerp 10 Miles
  Lille/Brasschaat

  Think Pink zoekt ‘Anita’s: (ex-)borstkan­ker­pa­tiën­ten die loopuitda­ging willen aangaan op Antwerp 10 Miles

  Borstkankerorganisatie Think Pink Europe en het lingeriemerk Anita organiseren zowel op de Lilse Bergen als in Casa Callenta in Brasschaat twee informatiemomenten rond het project ‘Anita’. Het streefdoel is om je als borstkankerpatiënt toch weer wat fit en gezond te kunnen/willen voelen en op de Antwerp 10 Miles in 2022 straffe toeren uit te halen. Er zijn nog twee infomenten in Lille en Brasschaat.