Onderweg joegen griezelige figuren de passerende wandelaars de stuipen op het lijf.
Volledig scherm
Onderweg joegen griezelige figuren de passerende wandelaars de stuipen op het lijf. © emz

Griezels, spoken... en Squid Game-figuren lokken 310 durvers naar Vennebos

SchildeHet was vrijdagavond weer sidderen en beven aan het Vennebos in Schilde. De leerkrachten van de GO! Basisschool hadden in samenwerking met de heemkundige kring Scilla een halloweenwandeling in elkaar gestoken. Ongeveer 310 deelnemers, onder wie velen akelig verkleed, kwamen mee griezelen. “Superleuk maar toch een beetje eng”, lacht Sam (11) na de geanimeerde tocht in de omgeving van haar eigen school.

 1. Geen Halloweenwandeling, wél een griezelfilm met leerkrachten in de hoofdrol voor leerlingen Vennebos

  Geen Halloween­wan­de­ling, wél een griezel­film met leerkrach­ten in de hoofdrol voor leerlingen Vennebos

  Door de coronacrisis besloot basisschool Vennebos in Schilde dit jaar geen grootse Halloweenwandeling op haar domein te organiseren. Wel hebben de leerkrachten vrijdag de opnames van de griezelfilm ‘Het Magische Vuur’ in samenwerking met de Schildense heemkundige kring Scilla ingeblikt. Leerlingen, ouders en andere fans kunnen die op vrijdagavond 23 oktober thuis bekijken. “Voor de kinderen zou het een teleurstelling zijn als we niets zouden doen voor Halloween”, zegt leerkracht Charlotte Broeckhoven, die in de film de rol van heks ‘Wanneke Stok’ voor haar rekening neemt.
 1. Discotheek in Westmalle gaat dan toch sneltesten inzetten: “Feesten met mondmasker is niet feesten”
  Malle

  Discotheek in Westmalle gaat dan toch sneltesten inzetten: “Feesten met mondmasker is niet feesten”

  Discotheek The Missing Link in Westmalle gaat vanaf vrijdag sneltesten afnemen bij feestgangers. Als die negatief is, hoeft een mondmasker op de dansvloer niet meer, op voorwaarde dat je ook een Covid Safe Ticket kan voorleggen. “We voorzien vijf extra personeelsleden om alles in goede banen te leiden”, vertelt mede-uitbater Davy Verbaeten. Het naburig Danskafee ‘t Hofke is voorstander van een gezamenlijke teststraat, maar het danscafé mag niet met sneltesten werken.
 2. Skeletten, heksen en vampiers veroveren het Vennebos
  Schilde

  Skeletten, heksen en vampiers veroveren het Vennebos

  In Schilde hebben de leerlingen van de basisschool Vennebos vrijdag Halloween gevierd. De jaarlijkse Halloweentocht ‘s avonds op het schooldomein kon door corona niet doorgaan. Daarom mochten de kinderen overdag al hun griezeligste outfit uit de kast halen. “We zijn blij dat we verkleed naar school mogen komen”, zeggen Lauren (10), Fien (11) en Medžid (11) van het zesde leerjaar in koor. En thuis kunnen de leerlingen ‘s avonds naar ‘Het Magische Vuur’ kijken, een griezelfilm met zeven leerkrachten in de hoofdrol.