Hoewel er niemand specifiek wordt vermeld op het provocerende bord, steken de buurtbewoners het niet onder stoelen of banken dat ze de overlast van restaurant De Vogelenzang willen aanklagen.
Volledig scherm
Hoewel er niemand specifiek wordt vermeld op het provocerende bord, steken de buurtbewoners het niet onder stoelen of banken dat ze de overlast van restaurant De Vogelenzang willen aanklagen. © KOS

Gigantisch bord klaagt overlast aan

SCHILDEDe bewoners van de wijk Vogelzang zijn de overlast van restaurant De Vogelenzang grondig beu. Om komaf te maken met "het lawaai, de drugs en de ratten", plaatsten ze een groot bord op 60 meter van de brasserie. De zaakvoerder van De Vogelenzang heeft hen ondertussen gedagvaard voor laster en eerroof.

 1. REPORTAGE. Op het Groot Schietveld één jaar na de brand: “De natuur niet alleen herstellen, maar verbéteren”
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel/Brasschaat

  REPORTAGE. Op het Groot Schietveld één jaar na de brand: “De natuur niet alleen herstellen, maar verbéteren”

  23 april 2021 staat in het geheugen gegrift bij Defensie. Tijdens een schietoefening ontstak een vlam op het Groot Schietveld, gelegen op de grens van Wuustwezel, Brecht en Brasschaat. De razendsnel ontwikkelende vuurzee legde 570 hectare - oftewel 800 voetbalvelden - in as. Hoe ziet het Groot Schietveld eruit één jaar na de feiten? Hebben de genomen maatregelen al resultaat? En hoe kijken de militairen en boswachter erop terug? Onze redactie kreeg vrijdag vroeg in de ochtend een rondleiding doorheen het getroffen prachtgebied.
 1. Uitbaatster van De Ploeg mikt op podiumplek op Europees kampioenschap driebanden in eigen huis
  Zoersel

  Uitbaat­ster van De Ploeg mikt op podiumplek op Europees kampioen­schap driebanden in eigen huis

  Daniëlle Le Bruyn en Luc Sebreghts van De Ploeg in Halle-Zoersel zijn hun biljartcafé volop aan het klaarstomen voor het EK driebanden voor dames. Fans kunnen dat spektakel van vrijdag tot en met zaterdag komen bewonderen. De zevenvoudige Belgische kampioene en uitbaatster Daniëlle doet zelf een gooi naar haar eerste Europese titel. “Als ik win, dan is het hier drie dagen kermis”, lacht ze.