Dit beeld plaatste de gemeente op haar website om duidelijk te maken dat het meubilair vervangen wordt.
Volledig scherm
Dit beeld plaatste de gemeente op haar website om duidelijk te maken dat het meubilair vervangen wordt. © RV Gemeente Schilde

Gemeente vervangt 150 zitbanken en 140 vuilnisbakken

De gemeente gaat de komende weken al het oude straatmeubilair afbreken en vervangen door nieuwe exemplaren. Tegelijkertijd worden ook de plaatsen van alle banken en vuilnisbakken  opnieuw bekeken. 

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Malle schrijft afkeurende brief aan Poolse LGBT-vrije zustergemeente: “De rechten van de mens kunnen niet zomaar aan de kant worden gezet”
  Malle

  Malle schrijft afkeurende brief aan Poolse LG­BT-vrije zusterge­meen­te: “De rechten van de mens kunnen niet zomaar aan de kant worden gezet”

  De gemeente Malle heeft namens de voltallige gemeenteraad een brief geschreven aan haar zustergemeente Zakrzówek. Daarin veroordeelt Malle de beslissing van het Poolse gemeente om zichzelf uit te roepen tot LGBT-vrije zone. “We willen een duidelijk signaal geven dat we als tolerante gemeente hier niet mee akkoord kunnen gaan”, aldus gemeenteraadsvoorzitter Dirk Gerinckx (N-VA), die de brief schreef op basis van de bekommernis van het Malse comité Intergemeentelijke Verbroedering.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery