Het wijkkleuterschooltje Hertebos. Op de site zijn ook kinderopvang ‘t Wezelke en de lokale tafeltennisclub gevestigd
Volledig scherm
PREMIUM
Het wijkkleuterschooltje Hertebos. Op de site zijn ook kinderopvang ‘t Wezelke en de lokale tafeltennisclub gevestigd © Klaas De Scheirder

Gemeente lijkt reddende engel voor Hertebos: inschrijvingen voor wijkschooltje starten op 30 mei

Schilde“Dat is lang geleden”, reageerde gemeenteraadsvoorzitter Yolande Avontroodt (Open Vld) maandagavond op het luid applaus tijdens de gemeenteraad van Schilde. De gemeenteraadsleden en aanwezige ouders waren duidelijk enthousiast over het unaniem besluit dat het lokaal bestuur een concreet bod gaat doen op de site Hertebos en het feit dat het wijkschooltje in ‘s-Gravenwezel dus hoogstwaarschijnlijk op 1 september een doorstart kan maken als gemeentelijke kleuterschool.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Fakkeltocht voor behoud van wijkkleuterschooltje: “Hopelijk haalt deze effort iets uit”
  PREMIUM
  Schilde

  Fakkel­tocht voor behoud van wijkkleu­ter­school­tje: “Hopelijk haalt deze effort iets uit”

  Het is nog niet zeker of de gemeente Schilde de site Hertebos in ‘s-Gravenwezel zal overnemen. Al vragen de ouders van kleuters op het wijkschooltje langs de Hindelaan dringend duidelijkheid. De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar starten immers over enkele weken. Als noodoffensief voor het behoud trokken zondagavond een vijftigtal kinderen en een honderd volwassenen in gezelschap van enkele viervoeters met lampjes en fakkels doorheen de wijk rondom de school.
 3. Gemeente durft doorstart van wijkschooltje op 1 september niet garanderen
  PREMIUM
  Schilde

  Gemeente durft doorstart van wijkschool­tje op 1 september niet garanderen

  De gemeente Schilde leek de reddende engel te worden van het wijkkleuterschooltje Hertebos in ‘s-Gravenwezel. Het lokaal bestuur meldde op de gemeenteraad van maandagavond echter dat het hoogstwaarschijnlijk niet zal lukken om vanaf 1 september 2022 meteen de werking voor te zetten. De oudervereniging ‘Hartebos’ reageert ontgoocheld. “We gaan er alles aan doen om toch nog tot een consensus te komen”, belooft burgemeester Dirk Bauwens (N-VA).