Zeven leerkrachten spelen mee in het toneelstuk
Volledig scherm
Zeven leerkrachten spelen mee in het toneelstuk © emz

Geen Halloweenwandeling, wél een griezelfilm met leerkrachten in de hoofdrol voor leerlingen Vennebos

Door de coronacrisis besloot basisschool Vennebos in Schilde dit jaar geen grootse Halloweenwandeling op haar domein te organiseren. Wel hebben de leerkrachten vrijdag de opnames van de griezelfilm ‘Het Magische Vuur’ in samenwerking met de Schildense heemkundige kring Scilla ingeblikt. Leerlingen, ouders en andere fans kunnen die op vrijdagavond 23 oktober thuis bekijken. “Voor de kinderen zou het een teleurstelling zijn als we niets zouden doen voor Halloween”, zegt leerkracht Charlotte Broeckhoven, die in de film de rol van heks ‘Wanneke Stok’ voor haar rekening neemt. 

 1. Burgerbeweging reageert na 2 weken radiostilte op Turnhoutsebaan als fietsstraat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”
  PREMIUM
  BORGERHOUT

  Burgerbewe­ging reageert na 2 weken radiostil­te op Turnhoutse­baan als fiets­straat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”

  De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Het nieuws sloeg eind september in als een bommetje. Na reacties van de stad, het district, de politie, buurtbewoners en gewezen burgervader Bob Cools, bleef het verdacht stil bij de burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’. Tot nu. “Op lange termijn moet de Turnhoutsebaan terug de De Keyserlei van Borgerhout worden.”
 2. Griezelen in Antwerpen: onze 8 tips voor een geslaagde Halloween
  PREMIUM

  Griezelen in Antwerpen: onze 8 tips voor een geslaagde Halloween

  De ‘engste’ nacht van het jaar komt er weer aan: op zondag 31 oktober is het Halloween. De feestdag die vooral gevierd wordt in Engelstalige landen wint bij ons steeds meer aan populariteit, met trick-or-treattochten, pompoenen voor de deur en verkleedfeestjes tot gevolg. Nog geen plannen tijdens het laatste weekend van oktober? Wij lijsten acht tips op om er een geslaagd halloweenweekend van te maken (en je kunt het laat maken, want maandag is het Allerheiligen!)
 1. Hoofdinspectrice Dasy (45) strijdt mee in VTM-programma ‘De Sterkste Handen’: “Laten zien dat achter politie ook een mens schuilt”
  Schilde/Antwerpen

  Hoofdin­spec­tri­ce Dasy (45) strijdt mee in VTM-programma ‘De Sterkste Handen’: “Laten zien dat achter politie ook een mens schuilt”

  Een strijd der titanen barst vanaf dinsdag los op VTM in het nieuw televisieprogramma ‘De Sterkste Handen’. Daarin nemen tien hardwerkende Vlamingen het tegen elkaar op. Aan die krachtmeting waagt ook Dasy Wagemans (45) uit Schilde zich. De hoofdinspectrice van Politie Antwerpen wil tonen “dat je als vrouw en na je veertig nog mee kan met de maatschappij.”