De Vogelenzang in 's-Gravenwezel
Volledig scherm
PREMIUM
De Vogelenzang in 's-Gravenwezel © emz

Duidelijke regels voor brasserie De Vogelenzang: maximaal 110 parkeerplaatsen, geluid beperkt tot 70 decibel

's-GravenwezelDe gemeente Schilde schenkt klare wijn voor De Vogelenzang en The Old Birdy, de twee horecazaken van Alain Willems in ‘s-Gravenwezel. Het nieuw gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan regulariseert verschillende illegaal verklaarde constructies, maar stelt tegelijkertijd grenzen. “De voorschriften zijn een antwoord op de geluids- en parkeerproblematiek”, aldus Marian Van Alphen (Open Vld), schepen voor Ruimtelijke Ordening. CD&V en Groen vinden het eerder een “uit de hand gelopen politiek dienstbetoon”.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Helft Vogelenzang staat onvergund
  SCHILDE

  Helft Vogelen­zang staat onvergund

  Slechts de helft van alle constructies die gebruikt worden door restaurant De Vogelenzang aan de Wijnegemsteenweg is vergund. Zo zijn onder meer de parking langs de Broekstraat, de buitenbar, de petanquepiste en overdekte terrassen niet vergund. Dat bracht het bekende 'hier eindigt de beschaving'-restaurant serieus in de problemen. De zaakvoerder van het restaurant wil op korte termijn alle onvergunde zaken regulariseren. Gisteravond werd daarover een overeenkomst bereikt.
 1. K.Z. leeft tijdelijk herop met afterworks en dansavonden: “We willen volk uit de buurt verbinden”
  Malle/Zoersel

  K.Z. leeft tijdelijk herop met afterworks en dansavon­den: “We willen volk uit de buurt verbinden”

  Goed nieuws voor de 21-plussers uit Zoersel, Westmalle en omstreken. Zij kunnen weldra weer een pint gaan pakken en de beentjes losgooien in ‘feeststamminee K.Z.’ op de Zoerselbaan in Westmalle. Alvast tijdelijk, want vier veertigers gaan er vier maanden lang vier weekends per maand afwisselend een afterwork op vrijdag en een dansavond op zaterdag houden. De startknaller? Een nineties-party op zaterdag 4 maart.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.