Themabeeld - Turnhoutsebaan in Schilde
Volledig scherm
Themabeeld - Turnhoutsebaan in Schilde © Klaas De Scheirder

Digitale cadeaubon op komst in Schilde

SchildeDe gemeente Schilde gaat weldra een digitale cadeaubon lanceren. Alle lokale handelaars zullen de kans krijgen om kosteloos in het systeem te stappen. Voor klanten is het een handig en contactloos betaalmiddel. 

 1. 17-jarige jongen wordt zomaar tanden uitgeklopt op Chirofuif: “Geweld in het uitgaansleven is blijkbaar normaal geworden”
  Malle/Brecht

  17-jarige jongen wordt zomaar tanden uitgeklopt op Chirofuif: “Geweld in het uitgaansle­ven is blijkbaar normaal geworden”

  “Onze zoon kan lange tijd alleen maar sapjes en vloeibaar eten binnenkrijgen. Maar ook mentaal draagt hij de gevolgen”, zuchten de ouders van een 17-jarige jongen uit Malle. Op een Chirofuif in Malle kreeg hij zonder aanleiding een loeiharde klap in zijn gezicht. “Onze kinderen zouden toch onbezonnen moeten kunnen feesten?”, zijn de ouders ten einde raad. “Het is wekelijkse kost geworden dat onze politiediensten worden opgeroepen”, erkent de burgemeester.
 2. Malle bekijkt samenwerking met buurgemeenten voor beveiliging op fuiven
  Malle

  Malle bekijkt samenwer­king met buurgemeen­ten voor beveili­ging op fuiven

  Maar liefst 18 bewakingsfirma’s zouden de Chirojongens Oostmalle volgens jeugdschepen Elisabeth Joris (DBM) gecontacteerd hebben voor hun fuif La Nuit Fatale in april. Omdat geen enkel bedrijf professionele beveiligers kon sturen, namen leiding en ouders die taak op zich. Jammer genoeg gebeurden er enkele incidenten. Zo werden de tanden van een 17-jarige jongen uitgeslagen. De gemeente bekijkt of ze met de buurgemeentes kan samenwerken voor security op fuiven.