De affiche van Festi Streat
Volledig scherm
De affiche van Festi Streat © Michel Van Genechten

Dan toch zomers culinair event in ‘s-Gravenwezel: organisatie Wezel Culinair lanceert Festi Streat

SchildeVoor het tweede jaar op rij kan Wezel Culinair als gevolg van de coronacrisis niet in zijn traditionele vorm doorgaan. Wel heeft de organisatie een gelijkwaardig alternatief in elkaar gebokst. Het laatste weekend van augustus vormt het Lodewijk De Vochtplein (dorpsplein) in ‘s-Gravenwezel de locatie voor het streedfoodfestival ‘Festi Streat’. “Dit kleinschaliger evenement zal één van de eerste festivals zijn in postcoronatijdperk”, zegt organisator Michel Van Genechten.

 1. Blaadjes laten liggen in tuin verdient hark uit handen van Dieter Coppens: “Paden ermee vrijhouden”
  Zoersel

  Blaadjes laten liggen in tuin verdient hark uit handen van Dieter Coppens: “Paden ermee vrijhouden”

  Samen met ambassadeur Dieter Coppens heeft de gemeente Zoersel haar inwoners afgelopen herfst aangemoedigd neergevallen blaadjes in de tuin te laten liggen. Dat komt de bodem en biodiversiteit immers ten goede. Tien uitgelote deelnemers van die actie #laatzeliggen kregen donderdagavond uit handen van Dieter Coppens een hark als beloning, waaronder ook bekend gezicht Karel Deruwe.
 2. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.