De affiche van Festi Streat
Volledig scherm
De affiche van Festi Streat © Michel Van Genechten

Dan toch zomers culinair event in ‘s-Gravenwezel: organisatie Wezel Culinair lanceert Festi Streat

SchildeVoor het tweede jaar op rij kan Wezel Culinair als gevolg van de coronacrisis niet in zijn traditionele vorm doorgaan. Wel heeft de organisatie een gelijkwaardig alternatief in elkaar gebokst. Het laatste weekend van augustus vormt het Lodewijk De Vochtplein (dorpsplein) in ‘s-Gravenwezel de locatie voor het streedfoodfestival ‘Festi Streat’. “Dit kleinschaliger evenement zal één van de eerste festivals zijn in postcoronatijdperk”, zegt organisator Michel Van Genechten.

 1. Tara Godts (N-VA) vraagt paaltjes in gearceerde zone van invoegstrook op gevaarlijk kruispunt
  Schilde

  Tara Godts (N-VA) vraagt paaltjes in gearceerde zone van invoeg­strook op gevaarlijk kruispunt

  Het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Waterstraat-Raymond Delbekestraat in Schilde vlakbij Zoersel behoort tot de lijst van gevaarlijke kruispunten die het Agentschap voor Wegen en Verkeer eind vorig jaar publiceerde. Tara Godts (N-VA) heeft maandag op de gemeenteraad voorgesteld paaltjes te plaatsen in de gearceerde zone van de invoegstrook waar je vanop de Turnhoutsebaan vanuit Schilde naar de Waterstraat-Raymond Delbekestraat afslaat. “Zo kunnen wagens hierlangs niet meer voorbijsteken of zelfs gewoon rechtdoor rijden.”
 2. Steeds meer bestuurders negeren zone 30 aan Brasschaatse scholen
  Brasschaat

  Steeds meer bestuur­ders negeren zone 30 aan Brasschaat­se scholen

  De leerlingen van de Brasschaatse basisscholen werden uitgedaagd door de Lokale Politie Brasschaat om een tekening te maken rond de zone 30 in de schoolomgeving. De jury heeft een leerling uit het vijfde leerjaar van GILO de Kaart bekroond tot winnaar. Het ontwerp wordt het nieuwe uithangbord van de preventiecampagne. Dergelijke initiatieven blijven nodig, want in 2021 reden procentueel meer bestuurders te snel in de zone 30 in schoolomgevingen tegenover 2020.
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.