Volledig scherm
© Photo News

Daling van aantal besmettingen in Schilde op dinsdag 20 oktober

 1. “Het kleine meisje met de grote contrabas”: Eline (23) vecht al jaren tegen seksisme in muziekwereld
  PREMIUM
  ANTWERPEN/MERKSEM

  “Het kleine meisje met de grote contrabas”: Eline (23) vecht al jaren tegen seksisme in muziekwe­reld

  Waarom zou een vrouw geen trombone kunnen spelen en waarom kennen we zo weinig vrouwelijke componisten? Contrabassiste Eline Cote (23) strijdt al sinds piepjonge leeftijd tegen seksisme in de muziekwereld en richtte vorig jaar een honderdkoppig orkest op met uitsluitend vrouwen. Woensdag spreekt ze op de virtuele muziekmeeting D.A.T.E. in de Antwerpse concertclub Trix. “Binnen enkele jaren is het hopelijk vanzelfsprekend dat een vrouw op het podium staat.”
 2. Neem eens een bad in... Westmalle: na shampoo presenteren Brechtse trappistinnen nu ook andere verzorgingsproducten op basis van trappist
  Brecht/Malle

  Neem eens een bad in... Westmalle: na shampoo presente­ren Brechtse trappistin­nen nu ook andere verzor­gings­pro­duc­ten op basis van trappist

  Baden in trappistenbier is voor menig bierliefhebber een wilde fantasie. Zich wassen met trappistenbier hoeft echter geen droom meer te zijn. Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht lanceerde vorig jaar reeds een shampoo met tien procent Trappist Dubbel van Westmalle erin. Vanwege het grote succes hebben de trappistinnen-zusters nu ook een douchegel, bodylotion en vloeibare handzeep met bruin trappistenbier als ingrediënt ontwikkeld. “Ik verzeker dat de producten niet naar bier ruiken”, lacht Zuster Katharina.
 1. Dagbladhandel verdrinkt in postpakketjes: “Kom ze alstublieft sneller afhalen”
  Zoersel

  Dagbladhan­del verdrinkt in postpakket­jes: “Kom ze alstu­blieft sneller afhalen”

  Net als bij bpost is het ook in de afhaalpunten voor postpakketjes alle hens aan dek. De opslagplaats van Dagbladhandel Antonia in Sint-Antonius Zoersel, gerund door Nathalie Manshoven en Danny De Munck, staat bomvol pakketjes. Zakken vol pakketjes staan ongeopend in het magazijn totdat er plaats is in de rekken. “Meer plek kunnen we niet creëren. Als er lang gewacht wordt om de pakketjes op te halen, zijn andere klanten gewoonweg de pineut”, aldus Nathalie Manshoven van Dagbladhandel Antonia.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Japanse robot van 18 meter hoog zet eerste stapjes
  Play

  Japanse robot van 18 meter hoog zet eerste stapjes