Themabeeld - BIN
Volledig scherm
Themabeeld - BIN © emz

Buurtinformatienetwerk (BIN) Willecom steekt van wal

SchildeSchilde is een BIN rijker: ook in wijk Willecom is een buurtinformatienetwerk opgestart. Daardoor behoort zo goed als het hele grondgebied van Schilde tot een BIN. 

 1. Nadat CD&V plots in gemeentebestuur van Zoersel stapt: ook in deze acht gemeenten in Noordrand is coalitiewissel mogelijk
  PREMIUM
  Noordrand

  Nadat CD&V plots in gemeentebe­stuur van Zoersel stapt: ook in deze acht gemeenten in Noordrand is coalitie­wis­sel mogelijk

  In Zoersel is gebruik gemaakt van het nieuwe ‘Vlaamse decreet ter versterking van de lokale democratie’. CD&V komt er de coalitie versterken nadat eerder twee N-VA’ers opstapten. Het is daarmee de eerste gemeente in onze regio die dat toepast. Maar waar bestaat er nog een mogelijkheid dat er een coalitiewissel komt? Wij namen de tien andere gemeenten onder de loep.
 2. Waarom in Antwerpen de snelste weg nooit de veiligste is: “Fietsen zou leuk en gezond moeten zijn. In deze stad is dat onmogelijk”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Waarom in Antwerpen de snelste weg nooit de veiligste is: “Fietsen zou leuk en gezond moeten zijn. In deze stad is dat onmogelijk”

  Zondag pakt het stadsbestuur uit met Antwerpen Shift of ‘autoluwe zondag’ maar er is duidelijk nog veel werk aan de verkeersveiligheid. Voor en na de schooluren verandert de binnenstad in een mierennest van fietsers en voetgangers die zich tussen trams, bussen, auto’s en vrachtwagens moeten murwen. Wij vatten post aan enkele van de meest gevaarlijke punten en hoorden de ene frustratie na de andere. “Hier in Antwerpen wordt fietsen gereduceerd tot een noodzakelijk kwaad.”