Het Billiard Promotion Team met van links naar rechts Marc Janssen (speler en cafébaas), Dave Scheurweghs (teamleider), Peter Meersman, Jean-Paul de Bruijn en Danny Geysen
Volledig scherm
Het Billiard Promotion Team met van links naar rechts Marc Janssen (speler en cafébaas), Dave Scheurweghs (teamleider), Peter Meersman, Jean-Paul de Bruijn en Danny Geysen © Schil Dorp

Biljartcompetitie op gang gestoten: Schil Dorp leeft herop

SchildeDoor corona moesten de twee voorbije biljartseizoenen stilgelegd worden. De ploegen van de clubs in biljartcafé Schil Dorp in Schilde trapten donderdagavond met veel plezier het nieuwe seizoen op gang. “Ons topteam heeft meteen gewonnen tegen de titelconcurrent”, glundert cafébaas én topbiljarter Marc Janssen.

 1. Werken aan oversteek Oostmallebaan ter hoogte van Voetbalstraat duren langer
  Zoersel/Malle

  Werken aan oversteek Oostmalle­baan ter hoogte van Voetbal­straat duren langer

  Het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) is een veilige oversteekplaats voor zwakke weggebruikers aan het realiseren over de Oostmallebaan (N14) ter hoogte van de Voetbalstraat in Zoersel. Normaal zouden die werken einde vorige week al afgerond moeten zijn. Al duren die langer dan voorzien. De werkzaamheden zullen nog zeker tot en met vrijdag 27 januari in beslag nemen. Zolang die duren, blijft het gemotoriseerd verkeer beurtelings passeren met behulp van verkeerslichten, waardoor ook voetgangers en fietsers veilig kunnen oversteken naar de omleiding.
 2. “Het horen van haar hartje brengt haar dichterbij”: Berrefonds start met unieke herinnering aan stilgeboren kindjes
  Antwerpen

  “Het horen van haar hartje brengt haar dichterbij”: Berrefonds start met unieke herinne­ring aan stilgebo­ren kindjes

  Gisteren stelden Berrefonds en het UZ Gent in het Koesterhuis in Antwerpen ‘Shortest Lives’ voor, een nieuwe manier om ouders van stilgeboren kindjes te ondersteunen in het verwerken van hun verlies. Shortest Lives is een audiovisuele reproductie van een hartslag die nu enkel visueel bewaard wordt voor medische doeleinden: “Het horen van haar hartje brengt haar wel heel dichtbij”, reageren de ouders van Uma.