Dit schilderij van Albert Van Dyck komt in handen van de gemeente Schilde nu de Albert Van Dyckgenootschap ermee stopt
Volledig scherm
Dit schilderij van Albert Van Dyck komt in handen van de gemeente Schilde nu de Albert Van Dyckgenootschap ermee stopt © emz

Albert Van Dyckgenootschap stopt ermee, kunstwerken geschonken aan gemeente Schilde

SchildeDe Albert Van Dyckgenootschap besloot in augustus op te houden. Er werd beslist om de werken van de kunstenaar in het bezit van de genootschap te schenken aan de gemeente Schilde, waar Van Dyck de twintig laatste jaren van zijn leven doorbracht. Het gaat onder meer om enkele schilderijen, vele tekeningen en een aantal gebruiksvoorwerpen. De gemeenteraad heeft de schenking vorige week aanvaard. 

  1. Duidelijke regels voor brasserie De Vogelenzang: maximaal 110 parkeerplaatsen, geluid beperkt tot 70 decibel
    PREMIUM
    's-Gravenwezel

    Duidelijke regels voor brasserie De Vogelen­zang: maximaal 110 parkeer­plaat­sen, geluid beperkt tot 70 decibel

    De gemeente Schilde schenkt klare wijn voor De Vogelenzang en The Old Birdy, de twee horecazaken van Alain Willems in ‘s-Gravenwezel. Het nieuw gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan regulariseert verschillende illegaal verklaarde constructies, maar stelt tegelijkertijd grenzen. “De voorschriften zijn een antwoord op de geluids- en parkeerproblematiek”, aldus Marian Van Alphen (Open Vld), schepen voor Ruimtelijke Ordening. CD&V en Groen vinden het eerder een “uit de hand gelopen politiek dienstbetoon”.