De ingang van het zwembad is afgezet met hekken.
Volledig scherm
De ingang van het zwembad is afgezet met hekken. © Foto Tom Van De Weyer

Wat met zwembad De Beumkes?

SCHERPENHEUVELGeen enkele kandidaat heeft zich gemeld om het leegstaande zwembad De Beumkes in concessie te nemen. Het nieuwste idee is dat er een zaal komt voor gevechtssporten, maar het gebouw zou ook nog tegen de vlakte kunnen gaan.

 1. Hartsvriendinnen Sofie (28) en Tine (27) vinden moeilijk eigen stek, nu woningprijzen stijgen: “Mensen dromen over betaalbaar huis met veel groen en ruimte. In Hasselt is dat niet realistisch”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hartsvrien­din­nen Sofie (28) en Tine (27) vinden moeilijk eigen stek, nu woningprij­zen stijgen: “Mensen dromen over betaalbaar huis met veel groen en ruimte. In Hasselt is dat niet realis­tisch”

  Wie op zoek is naar een vaste stek in Hasselt mag sinds vorig jaar tot 10,2 procent méér uit zijn portefeuille halen. Een enorme prijsstijging die het vooral voor jonge starters en singles bemoeilijkt, ook voor beste vriendinnen Sofie Van Elst (28) en Tine Schepers (27). Terwijl Sofie met groot geluk op een betaalbaar appartement in de Limburgse hoofdstad botst, trekt Tine na een vruchteloze zoektocht weg richting Herk-de-Stad. “De enige manier om in Hasselt te blijven, is door heel wat toegevingen te doen.”
 1. Inbrekers gaan aan de haal met geld en juwelen
  Scherpenheuvel-Zichem

  Inbrekers gaan aan de haal met geld en juwelen

  De eigenaar van een huis in de Veststraat in Scherpenheuvel-Zichem stelde vrijdag net voor middernacht vast dat zijn achterdeur werd open gebroken. Dieven hadden zijn woning doorzocht zonder evenwel buit te maken. De politie werd pas de volgende ochtend op de hoogte gesteld. De bewoner had ondertussen reeds alles opgeruimd.Tijdens het buurtonderzoek bleek er eveneens ingebroken in de aanpalende, leegstaande, woning. Later stelden ook de bewoners van een huis verderop in de straat vast dat ze nachtelijk bezoek hadden gekregen. De achterdeur was niet slotvast zodat de inbrekers het wel erg makkelijk kregen. Ze maakten geld en juwelen buit. De politie stelt een onderzoek in.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees