Dorpelingen en Oudstrijders brachten laatste groet aan Steve in het café.
Volledig scherm
Dorpelingen en Oudstrijders brachten laatste groet aan Steve in het café. © Tom Van de Weyer

Volksfiguur Steve De Blick begraven

Schoonderbuken heeft vrijdagochtend afscheid genomen van Steve De Blick (43). De enige cafébaas in het dorp overleed afgelopen zaterdag nadat hij eerder was opgenomen in het UZ Gasthuisberg in Leuven. De nabije toekomst van het café is nog onzeker.

1 reactie

 • Simonne Pelgroms

  2 jaar geleden
  Steve was een man met het hart op de juiste plaats . Behulpzaam - grappig - en nog zo veel meer . Een toffe cafébaas die we ongelooflijk hard gaan missen. Gewoon iemand om trots op te zijn . Kerstmis periode zou vredig en gezellig moeten zijn ... maar voor zijn familie zijn dit donkere zware dagen door zijn veel te vroeg overlijden . Het ga je goed Steve , doe de pintjes nu maar vol , daar aan de overkant .
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Verkeersactie levert tal van boetes op
  Diest/Scherpenheuvel-Zichem

  Verkeersac­tie levert tal van boetes op

  De lokale politie Demerdal-DSZ organiseerde woensdag een lokale verkeersactie met 5 medewerkers. Er werden tal van overtredingen vast gesteld op gordeldracht, GSM achter het stuur, parkeren, keuring ,… . In Scherpenheuvel-Zichem kregen 53 mensen een retributie voor overtredingen in de blauwe zone. Ze legden geen parkeerschijf of overschreden de parkeertijd. De politie wil iedereen een kans geven om voor korte tijd in het centrum te parkeren. Er zijn aan de stadsrand genoeg alternatieven om gratis langer te parkeren.
 1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
  Play

  Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg