Wouter Deflem en Django Steemans.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Deflem en Django Steemans. © PGA

Visliefhebbers proberen overgebleven vissen te redden na de storm: “Iedereen moet echt in actie schieten, de plassen gaan niet lang meer blijven liggen”

Scherpenheuvel-ZichemDoor de hevige regenval midden juli is het water uit de Demer naar de weilanden rondom gestroomd. Door die hevige stroming zijn de vissen met de stroom meegevoerd. Het water is ondertussen aan het zakken waardoor de vissen vast komen te zitten en hun weg naar huis niet meer vinden. Enkele vrijwilligers proberen de levende vissen alsnog te redden, of komt alle hulp al te laat? Helpende handen zijn in ieder geval meer dan welkom. 

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Nieuwe besmettingen vastgesteld in opvangcentrum Peeterskasteel
  Scherpenheuvel-Zichem

  Nieuwe besmettin­gen vastge­steld in opvangcen­trum Peeterskas­teel

  Begin deze week raakte bekend dat opvangcentrum het Peeterskasteel kampte met een corona-uitbraak. Toen vonden al meerdere testmomenten plaats waaruit bleek dat in totaal 29 bewoners besmet waren met het virus. Op maandag 14 september volgde een nieuw testmoment en stelde men twee nieuwe besmettingen vast wat het aantal op 31 besmettingen bij 142 bewoners brengt. Een aantal testresultaten zijn nog niet gekend. De 27 personeelsleden van het centrum testten allemaal negatief. Maandag 20 september wordt iedereen die negatief testte een tweede keer getest.