Luc Van Hilst steekt enkele kaarsjes aan.
Volledig scherm
Luc Van Hilst steekt enkele kaarsjes aan. © Geert Mertens

VIDEO “Kaarsje branden in basiliek van Scherpenheuvel weer mogelijk”

0 reacties

 1. Tennis Vlaanderen plaatst trainers in de schijnwerpers in ‘Gamechangers’-campagne: “Jongeren letterlijk én figuurlijk zien groeien”
  Tennis

  Tennis Vlaanderen plaatst trainers in de schijnwer­pers in ‘Gamechan­gers’-campagne: “Jongeren letterlijk én figuurlijk zien groeien”

  Niet alleen voor tennissend Vlaanderen was het een moeilijke winter, ook de trainers konden de voorbije maanden slechts in mindere mate hun passie/job uitoefenen omdat alleen de jeugd onder 13 jaar les kon volgen indoor. Hét moment vond Tennis Vlaanderen om die ‘Gamechangers’ via een specifieke campagne in de bloemetjes te zetten. Eén van hen is Bram Beynen, bezig aan z’n vierde jaar als coach op KTC Diest.
 2. Rotary Tessenderlo geeft aftrap nieuw coronaproof project: “Best verbazingwekkend”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  Rotary Tessender­lo geeft aftrap nieuw corona­proof project: “Best verbazing­wek­kend”

  26 jaar lang organiseerde Rotaryclub Tessenderlo samen met de Looise atletiekvereniging en Avalympics de G-Atletiekmeeting. Door Corona kon de editie van 2020 niet doorgaan en ook in 2021 is de atletiekmeeting geannuleerd, tot grote spijt van alle deelnemers en ook van de organisatoren. Rotary Tessenderlo stak de koppen bij elkaar en kwam met een nieuw project op de proppen.Dit project werd woensdag voorgesteld in de Groenhoef in Scherpenheuvel-zichem.
 3. ‘Den David van Aarschot’ gaat voortaan door het leven als ‘Vogel-locker’. “Mussen kunnen nu gezellig nestje maken naast zijn edele delen, want jawel: die heb ik laten hangen”
  PREMIUM
  Rillaar

  ‘Den David van Aarschot’ gaat voortaan door het leven als ‘Vo­gel-loc­ker’. “Mussen kunnen nu gezellig nestje maken naast zijn edele delen, want jawel: die heb ik laten hangen”

  Voorbijgangers zullen het al wel gemerkt hebben: het meer dan levensgrote kunstwerk van een naakte man, dat jarenlang aan de kapel van het gasthuis in Aarschot stond, is al een tijdje verdwenen. Het beeld was aan restauratie toe, maar is niet meer naar zijn vertrouwde plekje teruggekeerd. Kunstenaar Wilfried De Cock (44) heeft het namelijk een nieuwe bestemming gegeven, en dan bedoelen we niet alleen qua locatie. “Van zijn hoofd en zijn kruis heb ik vogelhuisjes gemaakt. Zijn hoofd heb ik erafgehaald, maar voor de rest is het beeld nog volledig... anatomisch correct.”
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”