De parking uit 2012 is er slecht aan toe: de plastic tegels zijn verzakt en de putten staan vol water.
Volledig scherm
De parking uit 2012 is er slecht aan toe: de plastic tegels zijn verzakt en de putten staan vol water. © Foto Bollen

Verzakte parking krijgt asfaltlaag

ZICHEMDe parking van ontmoetingscentrum De Hemmekes is nog maar vrij recent aangelegd, maar zit al vol breuken en plassen. De plastic tegels zijn verzakt in de drassige bodem. De gemeente heeft nu een akkoord met de firma die de tegels plaatste.

 1. Nieuwe pijpleiding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven loopt mogelijk door Laakdal
  laakdal

  Nieuwe pijplei­ding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven loopt mogelijk door Laakdal

  Het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid wil in 2023-2024 starten met de aanleg van een ondergrondse leidingstraat, waarin vijf à acht pijpleidingen gebundeld kunnen worden voor het transport van onder meer propaangas en CO2, tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Daarvoor liggen er drie mogelijke tracés op tafel, waarvan er twee Laakdal zouden doorkruisen. Over het hele traject zouden er tussen 18 en 80 woningen moeten wijken, met mogelijk ook enkele huizen in Laakdal.
 2. Na commotie in Grimbergen: In Aarschot en Diest komt 10% van de vaccinatielijst ook niet opdagen, hoe pakken zij het aan?
  PREMIUM
  Diest/Aarschot

  Na commotie in Grimbergen: In Aarschot en Diest komt 10% van de vaccinatie­lijst ook niet opdagen, hoe pakken zij het aan?

  In Grimbergen is commotie ontstaan omdat honderd mensen die zich op een interne reservelijst, samengesteld na een oproep op Facebook, hadden gezet afgelopen weekend al een eerste prikje kregen. Dat gebeurde omdat heel wat zorgverleners niet opdaagden. Hoe pakken ze zoiets aan in Aarschot en Diest? Daar komt zo’n 10% van de mensen immers ook niet opdagen.
 1. Ook Diestenaren zullen inkom moeten betalen voor zwembad De Halve Maan: “Net nu staycation gepromoot wordt. Onbegrijpelijk”
  PREMIUM
  Diest

  Ook Diestena­ren zullen inkom moeten betalen voor zwembad De Halve Maan: “Net nu staycation gepromoot wordt. Onbegrijpe­lijk”

  De oppositiepartijen in Diest zijn niet te spreken over het voorstel dat op 18 maart op tafel ligt tijdens de zitting van de provincieraad waarbij Diestenaren vanaf 1 mei inkom zouden moeten betalen voor het openluchtzwembad op het provinciaal domein De Halve Maan. “Dat ze daar uitgerekend nu, in volle coronacrisis, mee afkomen begrijp ik echt niet”, zegt Sp.a-provincieraadslid Marc Florquin uit Diest.
 2. Organisatoren Lolands festival blijven geloven in een volwaardige editie 2021: “Affiche van vorig blijft zelfs ongewijzigd”
  Scherpenheuvel-Zichem

  Organisato­ren Lolands festival blijven geloven in een volwaardi­ge editie 2021: “Affiche van vorig blijft zelfs ongewij­zigd”

  Nu we met zijn alleen toch een sprankeltje hoop hebben op een normaler leven binnen enkele maanden, durven ook organisatoren van festivals een beetje te dromen. Die van Graspop hebben hun editie dan wel al verschoven naar 2022, de organisatoren van Lolands in Scherpenheuvel-Zichem laten echter weten dat ze voorlopig voor een volwaardige versie van het festival gaan op 17 en 18 september 2021.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees