Café De Weefberg krijgt een verplicht sluitingsuur opgelegd.
Volledig scherm
Café De Weefberg krijgt een verplicht sluitingsuur opgelegd. © GMA

Verplicht sluitingsuur voor café De Weefberg

Burgemeester Manu Claes (CD&V) heeft beslist om café De Weefberg, gevestigd langs de Hoeve in Testelt, voor de duur van twee weken een verplicht sluitingsuur op te leggen. “De voorbije maanden kwamen er heel wat meldingen van overlast binnen en waren er verschillende tussenkomsten van de politie”, klinkt het.

 1. Waar shopt Sinterklaas dit jaar? Lokale speelgoedwinkels stellen hun webshops voor
  PREMIUM
  Aarschot/Diest

  Waar shopt Sinter­klaas dit jaar? Lokale speelgoed­win­kels stellen hun webshops voor

  Nu Sinterklaas in het land is maar de speelgoedwinkels dicht blijven, zoekt ook de heilige man online alternatieven om al het speelgoed te verzamelen en de brave kindjes blij te maken. In het Hageland kan hij nog terecht bij enkele lokale speelgoedwinkels die het verschil proberen te maken met de grote ketens door hun service en hun aanbod. Of het nu gaat om gezelschapsspelletjes of origineel speelgoed dat helpt bij het ontwikkelen van de motoriek, je vindt het allemaal in hun webshops. Wanneer de Sint nog niet besloten heeft wat hij straks bij uw kroost levert, zetten we graag enkele mogelijkheden op een rij.
 1. Sinterklaaspret in Scherpenheuvel-Zichem van korte duur, Facebook bant foto’s van zwarte pieten omdat ze te zwart zien
  Scherpenheuvel-Zichem

  Sinter­klaas­pret in Scherpen­heu­vel-Zi­chem van korte duur, Facebook bant foto’s van zwarte pieten omdat ze te zwart zien

  Sinterklaas en zijn pieten trokken zaterdag door Scherpenheuvel-Zichem en alle deelgemeenten. Achteraf kreeg het verhaal een staartje want Facebook eiste van de beheerder van de pagina ‘Ge zaa van Scherpenheuvel...’ dat die alle foto’s verwijderde waarop een piet te zien was wiens gezicht volledig zwart zag. “Wanneer Zwarte Piet niet zwart ziet, is het geen Zwarte Piet. Dat is wat onze bompa er van denkt en ik kan hem geen ongelijk geven”, reageert organisator Kurt Staels.
 2. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met geriater Eline Van Hove (33): “Patiënten nu vroeger naar hun vertrouwde omgeving laten gaan is niet altijd beste oplossing”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met geriater Eline Van Hove (33): “Patiënten nu vroeger naar hun vertrouwde omgeving laten gaan is niet altijd beste oplossing”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!