We zien voor het eerst een duidelijke daling van de Demer in Zichem, in Testelt stabiliseert de waterstand. Op dit ogenblik zijn alle vier de tuimeldijken afgesloten.
Volledig scherm
We zien voor het eerst een duidelijke daling van de Demer in Zichem, in Testelt stabiliseert de waterstand. Op dit ogenblik zijn alle vier de tuimeldijken afgesloten. © Scherpenheuvel-Zichem

UPDATE. Waterpeil Demer blijft zeer hoog: “Voor het eerst wel een duidelijke daling in Zichem”

Scherpenheuvel-ZichemHet waterpeil op de Demer blijft zeer hoog en veroorzaakt op verschillende plaatsen nog kritieke situaties. In Zichem daalt het peil wel zeer langzaam en in Testelt lijkt de eerste daling zich langzaam in te zetten. Verder afwaarts, onder meer in Aarschot, kunnen de waterpeilen nog langzaam wat toenemen. Tot het weekend zullen alvast op dit stuk van de Demer alarm- en waakdrempels overschreden blijven laat de Vlaamse milieumaatschappij weten.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.