We zien voor het eerst een duidelijke daling van de Demer in Zichem, in Testelt stabiliseert de waterstand. Op dit ogenblik zijn alle vier de tuimeldijken afgesloten.
Volledig scherm
We zien voor het eerst een duidelijke daling van de Demer in Zichem, in Testelt stabiliseert de waterstand. Op dit ogenblik zijn alle vier de tuimeldijken afgesloten. © Scherpenheuvel-Zichem

UPDATE. Waterpeil Demer blijft zeer hoog: “Voor het eerst wel een duidelijke daling in Zichem”

Scherpenheuvel-ZichemHet waterpeil op de Demer blijft zeer hoog en veroorzaakt op verschillende plaatsen nog kritieke situaties. In Zichem daalt het peil wel zeer langzaam en in Testelt lijkt de eerste daling zich langzaam in te zetten. Verder afwaarts, onder meer in Aarschot, kunnen de waterpeilen nog langzaam wat toenemen. Tot het weekend zullen alvast op dit stuk van de Demer alarm- en waakdrempels overschreden blijven laat de Vlaamse milieumaatschappij weten.

  1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
    Spaargids.be

    Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

    De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.