Uitgeverij Averbode maakt van leerkrachten studiecoaches met doe-het-zelf lespakketten Sync it en Swipe it.
Volledig scherm
Uitgeverij Averbode maakt van leerkrachten studiecoaches met doe-het-zelf lespakketten Sync it en Swipe it. © Shutterstock

Uitgeverij Averbode maakt van leerkrachten studiecoaches met doe-het-zelf lespakketten Sync it en Swipe it

AverbodeUitgeverij Averbode lanceert twee nieuwe lesmethodes, ‘Sync It’ en ‘Swipe It’, zodat leerlingen in de tweede graad van het secundair onderwijs vanaf volgend schooljaar de nieuwe eindtermen op vlak van ICT kunnen halen. Het nieuwe lespakket laat jongeren toe om via doe-het-zelf lessen nieuwe digitale vaardigheden aan te leren. Leerkrachten krijgen de rol van studiecoaches die de jongeren ondersteunen bij vragen. De nieuwe lesmethode kan zowel in ICT-lessen gebruikt worden, maar ook geïntegreerd worden in de lessen wiskunde, godsdienst of geschiedenis. “Vakleerkrachten zijn al experten in hun eigen domein, ze moeten ook niet nog eens ICT-expert worden”, klinkt het bij Uitgeverij Averbode.

 1. ‘Sprankelend Hageland’, vier weekends in het teken van wijn: “Binnenkort kunnen we de sappige druiven van de wijngaarden weer oogsten”
  PREMIUM
  Hageland

  ‘Spranke­lend Hageland’, vier weekends in het teken van wijn: “Binnenkort kunnen we de sappige druiven van de wijngaar­den weer oogsten”

  Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, samen met de gemeenten Tielt-Winge, Holsbeek, Bekkevoort, Geetbets, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem en Tienen ‘Sprankelend Hageland’. Tijdens vier wijnweekends, van 21 augustus tot en met 12 september, kunnen bezoekers via fiets- en wandelroutes de Hagelandse wijndomeinen en wijngaarden bezoeken én proeven. De wijncampagne werd 29 juli afgetrapt op het wijndomein Vandeurzen in Linden.
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Kritische overstromingen langs de Demer afwaarts Diest vermeden: “De doordachte noodingrepen hebben hun nut bewezen”
  Diest, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem

  Kritische overstro­min­gen langs de Demer afwaarts Diest vermeden: “De doordachte noodingre­pen hebben hun nut bewezen”

  De uitzonderlijke neerslaghoeveelheden in het oosten van het land veroorzaakten de voorbije weken heel wat wateroverlast in het Demerbekken. Dankzij ingrepen op het terrein konden kritische overstromingen langs de Demer afwaarts Diest gelukkig worden vermeden. Maar één ding werd duidelijk: verder investeren in het structureel herstel van de Demervallei is noodzakelijk om ons te wapenen tegen toekomstige wateroverlast.