Paul op de plek waar hij de ring vond. Aan de binnenkant staan de namen Kelly en Bjorn, met trouwdatum 18 januari 2017 gegraveerd (inzet).
Volledig scherm
Paul op de plek waar hij de ring vond. Aan de binnenkant staan de namen Kelly en Bjorn, met trouwdatum 18 januari 2017 gegraveerd (inzet). © Tom Van De Weyer

Trouwring van jonggehuwden gevonden aan abdij

AVERBODEPaul Van Sanden (67) uit Scherpenheuvel nodigt Kelly en Bjorn uit om hun trouwring bij hem op te halen. Het onbekende paar verloor de ring in de berm aan de abdij van Averbode. "Volgende week is het hun papieren bruiloft. Als ze hun trouwboekje tonen, krijgen ze de ring terug."

 1. Grafstenen met een verhaal: De telegram van zes woorden die Prosper (1856-1935) stuurde, had ook zes doden tot gevolg, maar de Bloednacht was het begin van een nieuwe wereld
  PREMIUM
  Leuven

  Grafstenen met een verhaal: De telegram van zes woorden die Prosper (1856-1935) stuurde, had ook zes doden tot gevolg, maar de Bloednacht was het begin van een nieuwe wereld

  Op Allerheiligen herdenken we onze doden en in dit coronajaar is dat pijnlijker dan ooit. HLN Leuven dook dieper in de geschiedenis en ging op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende grafstenen op de Leuvense begraafplaatsen. Vandaag vertellen we het verhaal van Prosper Van Langendonck, die een bewogen leven leidde in een woelige tijd, waarin onder meer werd gestreden voor het algemeen enkelvoudig stemrecht. Zijn telegram daarover telde slechts zes woorden, maar het zouden uiteindelijk ook zes doden betekenen.
 2. Stad Leuven en De Lijn onderhandelen over meer bussen in strijd tegen coronavirus: “Lijnen versterken die vaak worden gebruikt door scholieren”
  Leuven

  Stad Leuven en De Lijn onderhande­len over meer bussen in strijd tegen coronavi­rus: “Lijnen versterken die vaak worden gebruikt door scholieren”

  De stad Leuven dringt er bij vervoersmaatschappij De Lijn op aan om veelgebruikte buslijnen nog te versterken. Meer bussen zijn een wapen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus want sinds de start van het nieuwe school is het druk op de bussen in Leuven. Schepen David Dessers (Groen) is blij dat er na gesprekken met De Lijn versterkingen komen voor enkele lijnen.
 3. Ontstaan van Engsbergen krijgt meer duidelijkheid dankzij belangrijke archeologische ontdekkingen aan Lindenstraat
  Engsbergen

  Ontstaan van Engsbergen krijgt meer duidelijk­heid dankzij belangrij­ke archeologi­sche ontdekkin­gen aan Linden­straat

  Bij recente opgravingen aan de Lindenstraat in Engsbergen stootte het gespecialiseerd team van archeologisch bedrijf J. Verrijckt uit Beerse op enkele waardevolle historische ontdekkingen. Zo trof het team er twee potstalboerderijen en zeven waterputten aan. Die vondsten werden de voorbije twee weken blootgelegd en geven meer duidelijkheid over het ontstaan van het dorp.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk