Paul op de plek waar hij de ring vond. Aan de binnenkant staan de namen Kelly en Bjorn, met trouwdatum 18 januari 2017 gegraveerd (inzet).
Volledig scherm
Paul op de plek waar hij de ring vond. Aan de binnenkant staan de namen Kelly en Bjorn, met trouwdatum 18 januari 2017 gegraveerd (inzet). © Tom Van De Weyer

Trouwring van jonggehuwden gevonden aan abdij

AVERBODEPaul Van Sanden (67) uit Scherpenheuvel nodigt Kelly en Bjorn uit om hun trouwring bij hem op te halen. Het onbekende paar verloor de ring in de berm aan de abdij van Averbode. "Volgende week is het hun papieren bruiloft. Als ze hun trouwboekje tonen, krijgen ze de ring terug."

 1. Man gaat aan de haal met tractorsluis
  Scherpenheuvel

  Man gaat aan de haal met tractor­sluis

  In de Schuttersveldstraat in Scherpenheuvel-Zichem stelde men donderdag vast dat een pas geïnstalleerde tractorsluis ontvreemd werd samen met een paaltje dat voor de signalisatie zorgde. Een getuige had het voorval bemerkt en een nummerplaat genoteerd. De politie kon daarop een 40-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem interpelleren. De man zorgde nog dezelfde avond er zelf voor dat alles terug werd geplaatst en stuurde de politie per mail de foto’s door van noeste arbeid.
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. 230.000 euro voor 182 verenigingen in Scherpenheuvel-Zichem maar N-VA vindt de verdeling niet eerlijk
  Scherpenheuvel-Zichem

  230.000 euro voor 182 verenigin­gen in Scherpen­heu­vel-Zi­chem maar N-VA vindt de verdeling niet eerlijk

  Scherpenheuvel-Zichem verdeelt het geld van het Vlaams noodfonds integraal aan het verenigingsleven. Concreet wil dat zeggen dat 182 verenigingen in de stad samen 230.000 euro krijgen. De gemeenteraad keurde de verdeling ervan goed maar de N-VA oppositie is niet enthousiast en verwijt de meerderheid een ‘totaal gebrek aan voeling met het terrein en de specifieke noden van sommige verenigingen of clubs’.
 2. Loois koppel riskeert verbod op houden van dieren na aantreffen van zeven verwaarloosde honden: “Franse buldog lag dood in de tuin”
  Tessenderlo

  Loois koppel riskeert verbod op houden van dieren na aantreffen van zeven verwaar­loos­de honden: “Franse buldog lag dood in de tuin”

  Vorig jaar vonden speurders zeven verwaarloosde honden bij een Loois koppel. Ze verbleven in een zelf in elkaar geknutseld, bouwvallig kot en in een garage. Het was duidelijk dat er allerlei zaken verkeerd waren. Enkele dagen later bleek een Franse buldog zelfs dood in de tuin te liggen. Het koppel dreigt in de toekomst geen dieren meer te mogen houden.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding