Schepen Kris Peetermans, cultuurbeleidscoördinator Liesbeth Tielens en enkele medewerkers met het boek.
Volledig scherm
Schepen Kris Peetermans, cultuurbeleidscoördinator Liesbeth Tielens en enkele medewerkers met het boek. © Geert Mertens

‘Terugblik op Eerste Wereldoorlog’ brengt herdenkingsperiode in beeld

0 reacties

 1. Tom Devos van het oorlogsmuseum wil graag praten met uitgeleverde oud concentratiebewaker: “Ik wil begrijpen hoe hij er zich bij voelde”
  PREMIUM
  Meensel-Kiezegem

  Tom Devos van het oorlogsmu­se­um wil graag praten met uitgelever­de oud concentra­tie­be­wa­ker: “Ik wil begrijpen hoe hij er zich bij voelde”

  De recent uitgeleverde concentratiekampbewaker Friedrich Karl Berger beroert de gemoederen in Meensel-Kiezegem nu blijkt dat vier inwoners in het kamp verbleven toen Berger er bewaker was en eentje er in die periode de dood vond. Dat ontdekte Tom Devos en het team van Museum44. Hij zou heel graag met de man, die nu in Duitsland verblijft, in gesprek gaan.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Buurtbewoner Georges (72) en oppositie in clinch met Diestse meerderheid omwille van afgesloten trage weg: “Mails met getuigenissen kwamen nooit in dossier”
  PREMIUM
  Diest

  Buurtbewo­ner Georges (72) en oppositie in clinch met Diestse meerder­heid omwille van afgesloten trage weg: “Mails met getuigenis­sen kwamen nooit in dossier”

  Buurtbewoner Georges Jadoul (72) is niet te spreken over de beslissing van de Diestse meerderheid om een historische trage weg niet te erkennen. De weg loopt tussen twee weides, en de eigenaar ervan sloot hem enkele maanden geleden af met betonnen balken. Een burger vroeg vervolgens de weg weer open te stellen, maar daar ging de meerderheid dus niet op in. Ook Groen snapt deze beslissing niet. “De meerderheid ontloopt in deze zaak haar verantwoordelijkheid”, zegt raadslid David Celis. Georges zelf is niet van plan het hierbij te laten, en wil weer wandelaars op de weg zien.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven