Studio Averbode helpt bedrijven, organisaties en overheden om hun kennis beter over te brengen naar onze jeugd.
Volledig scherm
Studio Averbode helpt bedrijven, organisaties en overheden om hun kennis beter over te brengen naar onze jeugd. © Studio Averbode-repro bollen

Studio Averbode maakt jeugd warm voor bedrijfswereld: “Zo vroeg mogelijk band met jongeren creëren”

AverbodeUitgeverij Averbode lanceert met Studio Averbode een nieuw concept. Die studio helpt bedrijven, organisaties en overheden om hun kennis beter over te brengen naar onze jeugd. Zo duiken kinderen van jongs af aan in de wondere bedrijfswereld via leerrijke spelletjes en laagdrempelige leerpakketten voor in de klas. In de toekomst wil Studio Averbode ook bedrijfsbezoeken organiseren op maat van jongeren. 

 1. Wijnboeren blijven optimistisch over toekomstige oogst na koude van de voorbije dagen: “Voorlopig nog geen paniek”
  Tielt-Winge/Bekkevoort

  Wijnboeren blijven optimis­tisch over toekomsti­ge oogst na koude van de voorbije dagen: “Voorlopig nog geen paniek”

  Terwijl de fruitboeren vrezen voor hun oogst door het winterse weer zijn de wijnboeren er in het Hageland nog redelijk gerust in, al zullen zij ook pas de komende weken weten of de vorst schade berokkend heeft aan de wijnranken. “Daarvoor moet het al gaan vriezen tot -4 °C, hopelijk gebeurt dat niet”, zegt Jos Vanlaer van wijndomein Kluisberg in Bekkevoort.
 2. Miss België-finaliste en militair Shana (22) stapt muziekwereld in met allereerste single: “Alles valt nu mooi op zijn plaats”
  Hasselt/Diest

  Miss Bel­gië-finaliste en militair Shana (22) stapt muziekwe­reld in met allereer­ste single: “Alles valt nu mooi op zijn plaats”

  Drie jaar geleden mochten we al met haar kennis maken als Miss België-finaliste, en vandaag is Shana Vanfraechem (22) opnieuw op weg om het podium te veroveren. De ambitieuze jongedame en ingeweken Hasselaar brengt vrijdag haar eerste single ‘LOEV’ uit, mét verschijning van ex-‘Tempation Island’-deelnemer Fabrizio Tzinaridis in de bijhorende videoclip. En het zal niet haar laatste hit zijn. “Mijn twee volgende nummers staan ook al klaar om af te vuren", lacht Shana.
 1. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus

 2. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein