Lennaert Maes en Jochen Smets in de Demerbroeken. Binnenkort zingen ze ook over het Merodegebied.
Volledig scherm
Lennaert Maes en Jochen Smets in de Demerbroeken. Binnenkort zingen ze ook over het Merodegebied. © Foto Mine Dalemans

Soundtrack van de Demerbroeken krijgt vervolg in Merodegebied

TESTELTZanger Lennaert Maes raakt maar niet uitgezongen over de Demerbroeken. Drie jaar nadat de cd 'Soundtrack van de Demerbroeken' uitkwam, trekt de zanger opnieuw langs alle scholen van Scherpenheuvel-Zichem. Bedoeling is de kinderen met de liedjes het lokale erfgoed te leren kennen. Dit jaar komt er ook een vervolg: de soundtrack van het Merodegebied.

 1. Nachtwinkel lapt alcoholverbod na 20 uur aan de laars: onmiddellijke sluiting en boete, ook voor klant

  Nachtwin­kel lapt alcoholver­bod na 20 uur aan de laars: onmiddel­lij­ke sluiting en boete, ook voor klant

  In de Statiestraat in Diest merkte een politieploeg zaterdag rond 20.20 uur een man op die met een wit plastic zakje uit een nachtwinkel kwam. Met het oog op het verbod om alcohol te verkopen na 20 uur vroegen ze de man even te stoppen. De man weigerde en ging gewoon verder. Hij kon met moeite tot staan worden gebracht. De 56-jarige man uit Diest diende te worden geboeid en bleek in het bezit van een sixpack bier. Op last van de burgemeester werd de nachtwinkel onmiddellijk gesloten en kreeg de uitbater een corona-pv van 750 euro. Ook de man kreeg een corona-pv van 250 euro en zal zich later moeten verantwoorden voor zijn weerspannigheid.
 2. Grafstenen met een verhaal: De telegram van zes woorden die Prosper (1856-1935) stuurde, had ook zes doden tot gevolg, maar de Bloednacht was het begin van een nieuwe wereld
  PREMIUM
  Leuven

  Grafstenen met een verhaal: De telegram van zes woorden die Prosper (1856-1935) stuurde, had ook zes doden tot gevolg, maar de Bloednacht was het begin van een nieuwe wereld

  Op Allerheiligen herdenken we onze doden en in dit coronajaar is dat pijnlijker dan ooit. HLN Leuven dook dieper in de geschiedenis en ging op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende grafstenen op de Leuvense begraafplaatsen. Vandaag vertellen we het verhaal van Prosper Van Langendonck, die een bewogen leven leidde in een woelige tijd, waarin onder meer werd gestreden voor het algemeen enkelvoudig stemrecht. Zijn telegram daarover telde slechts zes woorden, maar het zouden uiteindelijk ook zes doden betekenen.
 1. Parochies roepen op om kaarsje aan kerken en kapellen te plaatsen tijdens Allerheiligenweekend: “Troostplekken creëren om overledenen van voorbije maanden te gedenken”
  laakdal/meerhout

  Parochies roepen op om kaarsje aan kerken en kapellen te plaatsen tijdens Allerheili­gen­week­end: “Troost­plek­ken creëren om overlede­nen van voorbije maanden te gedenken”

  De parochies van Laakdal en Meerhout roepen de inwoners van beide gemeenten op om aan alle kerken en kapellen een kaarsje te komen plaatsen. Met de lichtbakens willen ze tijdens het komende Allerheiligenweekend troostplekken creëren voor wie tijdens de afgelopen coronamaanden een geliefde verloor.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk