Sociaal tarief voor buitenschoolse kinderopvang vanaf 1 januari.
Volledig scherm
Sociaal tarief voor buitenschoolse kinderopvang vanaf 1 januari. © Scherpenheuvel-Zichem

Sociaal tarief voor buitenschoolse kinderopvang vanaf 1 januari

Scherpenheuvel-ZichemScherpenheuvel-Zichem kent vanaf 1 januari 2023 een sociaal tarief toe in haar buitenschoolse kinderopvang Baloe. Wie beschikt over een attest van verhoogde tegemoetkoming, kan dit sociaal tarief aanvragen. Er wordt dan een korting van 50 procent op de ouderbijdrage verrekend. Voor diegenen die geen recht hebben op verhoogde tegemoetkoming blijven de tarieven ongewijzigd.

 1. Vier lokale besturen lanceren ‘Gele Doos’: “Een noodsituatie kan zich elk moment voordoen en dan telt iedere minuut”

  Vier lokale besturen lanceren ‘Gele Doos’: “Een noodsitua­tie kan zich elk moment voordoen en dan telt iedere minuut”

  Gisteren werd ook in Limburg de Dag van de Zorg gevierd. Dat deden gemeenten Ham, Tessenderlo en Leopoldsburg samen met stad Beringen door de lancering van de Gele Doos. De vier lokale besturen sloegen voor dit project de handen in elkaar met eerstelijnszone West-Limburg: “Dit is de snelste weg naar levensreddende informatie!” De vier schepenen van Zorg en Welzijn leggen uit waarom dit project zo belangrijk is.
  Tessenderlo
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.