Yannick Vanbrabant en zijn vrienden dromen van een heel nieuw skatepark, zonder overlast van hangjongeren.
Volledig scherm
Yannick Vanbrabant en zijn vrienden dromen van een heel nieuw skatepark, zonder overlast van hangjongeren. © Tom Van de Weyer

Skaters zijn vandalisme op spooksite beu: “Geef ons een nieuw skatepark op een openbare plaats”

Skater Yannick Vanbrabant (18) en zijn vrienden pleiten voor een vernieuwd skatepark om hun sport veilig te beoefenen. Te vaak worden ze op de verlaten site geconfronteerd met zwerfvuil en hangjongeren. “We moeten steeds zelf de rotzooi opkuisen.”

1 reactie

 • Herman Mattheus

  2 jaar geleden
  Enkele van deze skaters zijn zelf schuldig aan vandalenstreken. Dus ruim jullie brol op en als je een skatepiste wil betaal ze dan zelf.
 1. Geselecteerd voor WK rolstoelhockey, maar om er te spelen heeft Bekkevoortse Daan (20) aangepaste rolstoel van liefst 20.000 euro nodig
  Bekkevoort

  Geselec­teerd voor WK rolstoel­hoc­key, maar om er te spelen heeft Bekkevoort­se Daan (20) aangepaste rolstoel van liefst 20.000 euro nodig

  Daan Van Nerum (20) uit Bekkevoort lijdt aan een zeldzame aandoening. “Hij heeft slechts 60 procent van de spieren die je zou moeten hebben”, vertelt mama Annemie (52). Daan houdt zijn spieren zo sterk mogelijk en vond een uitlaatklep in rolstoelhockey. En hij is een getalenteerde speler, recent werd de jongeman zelfs geselecteerd voor de nationale ploeg en dus mag hij volgend jaar deelnemen aan het wereldkampioenschap in Zwitserland. Goed nieuws, maar er is ook minder nieuws: de rolstoel die Daan nu heeft, volstaat niet op zo’n hoog niveau. Om Daan te helpen starten zijn ouders een crowdfundingsactie op.
 2. Oud-voetballer Pierre Geys (72) wandelt vanuit Spanje langs alle voetbalclubs waarvoor hij speelde: “De mensen verklaarden mij zot”
  Eksel / Gerhees / Diest / Lommel / Genk

  Oud-voetballer Pierre Geys (72) wandelt vanuit Spanje langs alle voetbal­clubs waarvoor hij speelde: “De mensen verklaar­den mij zot”

  In vervlogen tijden was Ekselaar Pierre Geys middenvelder voor Anderlecht en Diest. De 72-jarige oud-voetballer zou na zijn carrière een tijdje een café openen in het Hageland en trok uiteindelijk weer naar zijn vertrouwde thuisdorp. Sinds enkele jaren geniet hij van het prachtige weer in Tenerife. Daar kwam hij in coronatijden op het idee om de wandeling van zijn leven te maken.
 1. Han Devos moet seizoensdebuut noodgedwongen uitstellen: “Ardense Pijl moest eerste challenge worden”
  Wielrennen beloften

  Han Devos moet seizoensde­buut noodgedwon­gen uitstellen: “Ardense Pijl moest eerste challenge worden”

  De voorbije weken keek Han Devos uit naar de Ardense Pijl. De zware beloftenklassieker moest de aanhef van een nieuwe campagne worden. Alles werd tot in de puntjes voorbereid. Woensdagnamiddag kreeg de renner van het Urbano Cyling Team de tijding dat alle plannen in de vuilbak mochten. De Ardense Pijl werd afgelast. Een nieuwe kaakslag voor het wielrennen bij de jeugd.
 2. Het zal je maar overkomen: man merkt ‘s ochtends dat alle wielen van zijn auto gestolen zijn
  Scherpenheuvel-Zichem

  Het zal je maar overkomen: man merkt ‘s ochtends dat alle wielen van zijn auto gestolen zijn

  De eigenaar van een auto heeft dinsdagochtend vastgesteld dat de alle wielen van zijn auto gestolen werden. Het voertuig stond nochtans voor zijn deur in de Pannestraat in Scherpenheuvel-Zichem geparkeerd. De politie heeft een buurtonderzoek uitgevoerd en gaat na of er camerabeelden beschikbaar zijn. Een getuige bevestigt nog dat hij de avond ervoor rond 23 uur een kleine, donkerrode wagen halt heeft zien houden.
 1. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

 2. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan